RIL 207-2017 Geotekninen suunnittelu. Eurokoodin EN 1997-1suunnitteluohje on päivitetty uusimpien määräysten ja viranmaisohjeiden sekä standardimuutosten mukaisesti.

RILin eurokoodiohje RIL 207 geotekniseen suunnitteluun päivitetty

RIL 207-2017 Geotekninen suunnittelu. Eurokoodin EN 1997-1suunnitteluohje on päivitetty uusimpien määräysten ja viranmaisohjeiden sekä standardimuutosten mukaisesti.

Kirjoittaja(t) Seppo Mölsä

Ohjeen aikaisempi versio on julkaistu vuonna 2009. Ohjeeseen on sisällytetty ympäristöministeriön talonrakentamisen kansallisen liitteen määrittelyt.
Pohjarakentamisen määräysten muutokset alkoivat vuonna 2014, jolloin uusi pohjarakentamista koskeva ympäristöministeriön asetus astui voimaan. Tämä korvasi vuonna 2004 asetuksena annetun RakMk:n osan B3 Pohjarakenteet.

Vuoden 2016 lopussa valmistui kokonaisuudessaan uusi rakentamismääräyskokoelman osa Rakenteiden lujuus ja vakaus, jonka osa Pohjarakenteiden suunnittelu sisälsi MRL:n säädösperustan, edellä mainitun asetuksen ympäristöministeriön opastavine ohjeineen sekä standardin SFS-EN 1997 päivitetyn kansallisen liitteen. Kansallinen liite koostuu asetustasolla annetuista määräyksistä ja opastavista ohjeista.

RIL 207 poikkeaa muista RILin eurokoodiohjeista siten, että se sisältää eurokoodistandardin pääosin sellaisenaan. Standardin SFS-EN 1997-1 sisältö ja rakenne on sellainen, että sitä ei ole tarvinnut tiivistää. Ristiriidattomia lisäyksiä ja tarkennuksia on tehty. Ohjeessa on laaja kokoelma esimerkkejä.

Ohje perustuu standardiversioon SFS-EN 1997-1:2004 käännöskorjauksineen. Lisäksi ohjeessa on huomioitu standardin korjaus AC:2009 sekä osittain A1:2013. A1:2013 sisältämän muutoksen koskien ankkureita (luku 8) ei pääsääntöisesti huomioida. Muutos viittaa vielä keskeneräiseen ankkureiden koestusstandardiin, mistä syystä kyseistä muutosta ei ole huomioitu ympäristöministeriön kansallisessa liitteessä eikä rakentamismääräyskokoelman pohjarakenteita koskevissa ohjeissa.

Ohje on tarkoitettu käytettäväksi talonrakentamiseen muiden eurokoodien ja RIL 201-ohjeiden kanssa.

Vuoden 2017 päivityksen on tehnyt Ville Lehtonen Rambollista. Alkuperäisen ohjeen päätoimittaja on Tim Länsivaara. Lisäksi kirjoitustyöhön osallistuivat Olli Kerokoski, Matti Hakulinen sekä Eero Slunga asiantuntijana, kertoo RIL tiedotteessaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RILin eurokoodiohje RIL 207 geotekniseen suunnitteluun päivitetty”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi