Työelämä Rakennustuote Rakentaminen Talous Uutiset Merja Mannila Yksi kommentti

Erkki Järviselle äkkilähtö Tikkurilasta

Maaliyhtiön Tikkurilan hallitus on päättänyt, että Erkki Järvinen jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana.

Tikkurilan hallitus on nimittänyt konsernin talousjohtajan Jukka Havian väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi tästä päivästä alkaen.

Tikkurilan tiedotteen mukaan Järvinen jättää yhtiön kuluvan kuukauden aikana ja yhtiön hallitus on jo aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

”Tikkurilan hallitus kiittää Erkki Järvistä yhdeksän vuoden työrupeamasta Tikkurilan pörssilistausprosessista lähtien. Yhtiö on kokenut merkittäviä muutoksia päämarkkinoillaan, erityisesti idässä, ja ulkopuolisen muutoksen hallintaan on panostettu viime vuosina voimakkaasti”, hallituksen puheenjohtaja Jari Paasikivi sanoo tiedotteessa.

Tikkurila vaihtaa toimitusjohtajaa saadakseen yhtiöön uutta vauhtia, Paasikivi kertoo. ”Suurin asia tässä on, että yhdeksän vuotta pörssiyhtiön toimitusjohtajana on aika kuluttavaa. Meillä alkaa rakennemuutosjärjestely, missä pyritään 30 miljoonan säästöihin. Haluamme tähän ehkä vähän uuden vaihteen päälle.”

Tikkurila kertoi elokuussa tulosjulkistuksen yhteydessä aloittavansa vähintään 30 miljoonan säästöihin tähtäävän tehostamisohjelman.

Paasikiven mukana päätökseen ei liity ”mitään dramatiikkaa”.  Rakennuslehdelle hän korostaa, että syynä ei ole yrityksen ongelmat Venäjällä. ”Lähdön takana ei ole mitään yhtä yksittäistä syytä.”

Paasikivi sanoo, että yritys haluaa löytää uuden toimitusjohtajan niin pian kuin mahdollista. ”Emme halua tehdä hätiköityjä päätöksiä, joten viemme rekrytointiprosessin läpi huolellisesti. Meillä on kuitenkin hyvä johtoryhmä, joka on sitoutunut asioihin.”

Juttua muokattu klo 11.21, lisätty Jari Paasikiven haastattelua.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Ei ole uskottavaa, että ”hyvä mies” laitetaan heti pois työstään; kyllä yhtiöiden hallitusten pitää tämä pikku hiljaa myöntää. Eivät lukijat ole aivan tyhmiä. Nämä jutut aliarvioivat lukijoita.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia