Projektit Kiinteistöt Rakentaminen Työelämä Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Lapti toimittaa väliaikaiset leikkaussalit Oulun yliopistolliseen sairaalaan

Rakennushanke toteutetaan niin sanottuna innovaatiokumppanuus –hankintana.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri rakennuttaa Oulun yliopistolliseen sairaalaan neljä uutta leikkaussalia oheistiloineen. Niitä tarvitaan, kun keskusleikkausosaston pohjoispuoli puretaan ydinsairaalan ensimmäisen rakennusvaiheen alta.

Hankinnasta tiedotti Oulun yliopistollinen sairaala.

”Samalla käynnistyy Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -uudistamisohjelma, joka tähtää koko nykyisen sairaalan toimintojen ja rakenteiden uudistamiseen”, kertoo tiedotteessa sairaalainsinööri, projektipäällikkö Kari Ukkola Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Salit luovutetaan käyttöön ensi maaliskuussa. Väistösalit ovat käytössä noin kymmenen vuotta.

”Toiminnallisista syistä salien paikaksi valittiin pesulan ja keskusleikkaamon välinen kapea sola. Hanke edellyttää uudenlaisia rakentamismenetelmiä, koska aikataulu on tiukka ja rakennuspaikka vaativa toimivan sairaalan yhteydessä. Lisäksi tiloja on voitava tarvittaessa siirtää toiseen paikkaan.”

Hankinta toteutetaan innovaatiokumppanuus -hankintana, johon uusi hankintalaki luo mahdollisuuden. ”Sairaanhoitopiirin hankintayksikkö voi valita innovaatiokumppanuuden, jos hankintayksikön tarvetta ei voida täyttää hankkimalla markkinoilla jo saatavilla olevia tavanomaisia tavaroita, palveluja tai rakennusurakoita”, selventää Ukkola.

Rakennusliike Lapti toimittaa rakennuksen ja leikkaussalit yhteistyössä Inoroomin kanssa avaimet käteen -periaatteella.

”Hankintaprosessin kuluessa Lapti kumppaneineen valikoitui jatkokehittelyn parhaaksi vaihtoehdoksi ja sitä myötä hankkeen urakoitsijaksi”, Ukkola perustelee.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia