Skanska urakoi Turun Seurahuoneen peruskorjauksen

Skanska toteuttaa Turussa Hotelli Seurahuoneen peruskorjauksen. Mittavassa urakassa hotelli- ja ravintolakiinteistö uusitaan täydellisesti, ja lisäksi hotelliin tulee yhdeksän uutta huonetta. Hotelli avautuu uudistettuna alkuvuodesta 2019.

Skanska toteuttaa Turussa Hotelli Seurahuoneen peruskorjauksen. Mittavassa urakassa hotelli- ja ravintolakiinteistö uusitaan täydellisesti, ja lisäksi hotelliin tulee yhdeksän uutta huonetta. Hotelli avautuu uudistettuna alkuvuodesta 2019.

”Käytännössä kiinteistöstä jäävät jäljelle vain katto, runko ja välipohjat. Uudistuksen myötä kunnostetaan julkisivu sekä uusitaan ikkunat, koko talotekniikka ja kaikki sisäpinnat. Energiatehokkuuden parantaminen on tärkeä osa uudistusta”, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskasta sanoo.

Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnittelema Hotelli Seurahuone valmistui vuonna 1928. Nyt tehtävän uudistuksen lähtökohtana on ollut kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä 1920-luvun klassista ulkoarkkitehtuuria.

Suurin arkkitehtoninen muutos koskee pääsisäänkäyntiä, joka palautetaan Eerikinkadulta takaisin alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Julkisivu saa terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka noudattelevat rakennuksen alkuperäisen aikakauden värimaailmaa. Hotellin huonemäärä kasvaa uudistuksessa 131:stä 140:een.

”Kohde on maakuntakaavan mukaisesti suojeltu rakennus, joten muutossuunnittelussa on tehty yhteistyötä Turun museokeskuksen ja kaupunkikuva-arkkitehdin kanssa”, hankkeen pääsuunnittelija Timo Korhonen Arkkitehtitoimisto Matti Takala oy:stä kertoo.

Kokonaisilmeestä vastaa hotellien, ravintoloiden ja liiketilojen suunnitteluun erikoistunut arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplan oy.

Hotelli Seurahuoneen kiinteistön omistaa nykyisin Turun Osuuskauppa TOK. ”Meillä on useita hankkeita TOKin hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseksi alueella”, Turun Osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Eskelinen kertoo.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska urakoi Turun Seurahuoneen peruskorjauksen”

Vastaa