Matinkylän metroasema. Kuva: Anne Kurki

Länsimetron koekäyttö on melkein valmis – häiriötön koejakso takana

Länsimetron koekäyttö on melkein valmis ja onnistuneita koeajopäiviä tarvitaan enää yksi lisää.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Länsimetron tuotannon esivaihe on edennyt ja kaksi onnistuneeksi laskettavaa koeajopäivää on saatu tehtyä. Lisäksi teknisiltä järjestelmiltä vaadittava kahden viikon häiriöttömän koekäytön jakso saatiin päätökseen tiistaina.

”HKL:n tuotannon esivaiheessa ei ole tullut esille merkittäviä puutteita järjestelmissä. Teknisten järjestelmien koekäyttö keskeytyi kerran kiinteistövalvontajärjestelmän vuoksi. Järjestelmässä ollut puute on nyt korjattu”, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoo.

Onnistuneita koeajopäiviä ennen matkustajaliikenteen aloitusta tarvitaan vähintään kolme. Koeajoissa on todettu, että nykyinen metron liikennöintiaikataulu on liian tiukka. HSL on laatinut uudet aikataulut ja niiden käyttöönotto HKL:ssä on meneillään. Uusien aikataulujen toimivuutta testataan ensi viikon aikana.

”Meidän on saatava varmuus siitä, että metro pystyy liikennöimään suunniteltujen aikataulujen mukaisesti matkustajaliikenteessä”, sanoo Lehmuskoski.

Länsimetron osuudella on lisäksi vielä joitakin keskeneräisyyksiä esimerkiksi sähköteknisissä töissä, luovutushuolloissa, dokumentoinnissa ja valvomojärjestelmissä, jotka pitää saattaa valmiiksi ennen päätöstä matkustajaliikenteen aloittamisesta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Länsimetron koekäyttö on melkein valmis – häiriötön koejakso takana”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi