Parocin eristemateriaalit tunnetaan työmailla punavalkoisista pakkauksistaan. Kuva: Roni Lehti

Valmisteleeko Paroc listautumista Pörssiin?

Eristevalmistaja Paroc voi kahden pankkilähteen mukaan listautua pörssiin jo loppuvuoden aikana.

Kirjoittaja(t) Sven Nordenstam / HS

Yhtiöstä ei kommentoida tietoja listautumisesta.

Listautumisen taustalla on Parocin omistaja, pääomasijoittaja CVC, ja on tarkoitus toteuttaa viimeisellä vuosineljänneksellä, mikäli markkinatilanne jatkuu hyvänä.

Tiedot pörssiin menosta ovat peräisin kahdelta pankkilähteeltä. Danske Bank sekä Bank of America Merrill Lynch on valittu valmistelemaan listautumista.

Yhtiön arvoksi voisi muodostua noin 900 miljoonaa euroa, jos se arvostetaan samaan tapaan kuin suurempi tanskalaiskilpailija Rockwool.

Parocista ei kommentoida tietoja.

”Emme lähde kommentoimaan tällaisia markkinaspekulaatioita”, Parocista kerrotaan.

Helsingin pörssi on viime aikoina saanut merkittävästi uusia yrityksiä. Peliyhtiö Rovion listautumisanti päättyi viime viikolla, ja Terveystalo ilmoitti listautumisestaan syyskuun puolivälissä.

Parocin kannattavuus on parantunut CVC:n omistuksessa. Kaupat yhtiöstä tehtiin kolme vuotta sitten 700 miljoonan euron hintaan, velat mukaan lukien.

Viime vuoden liiketulos ennen satunnaisia eriä oli 76,5 miljoonaa euroa eli 3,2 miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna, vaikka liikevaihto pysyikin 376 miljoonan euron tasolla.

Viime vuoden loppupuolella Parocin liikevaihtoa vauhditti rakennusalan yhä jatkuva kasvu. Kilpailija Rockwool antoikin elokuussa positiivisen tulosvaroituksen.

Rockwoolin mukaan kivivillan kysyntä eristemateriaalina kasvaa, osittain turvallisuussyistä. Grenfell Tower -tornitalon palo Lontoossa kesäkuussa kohdisti huomiota eristeiden paloturvallisuuteen.

Parocilla on noin 1 800 työntekijää, joista 370 on Suomessa ja 430 Ruotsissa. Pääkonttori sijaitsee Helsingin Salmisaaressa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Valmisteleeko Paroc listautumista Pörssiin?”

  1. Ilman muuta. Omistajat (nyt) ja konsultit rakastavat listautumista: money for nothing !

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi