Kokeile kuukausi maksutta

Constin tulos painahti tappiolle – liikevaihto kasvoi

Korjausrakentamiseen ja talotekniikkaan keskittyneen rakennusyhtiö Constin kannattavuus laski miinuslukemille heinä-syyskuussa. Liikevaihto kasvoi sen sijaan kymmeneksellä ja sen arvioidaan edelleen kasvavan myös koko vuonna.

Korjausrakentaminen on uudisrakentamista vakaampi markkina-alue, mutta korona toi ongelmia niin tilaajien päätöksentekoon kuin toteutukseenkin.

”Liikevaihto kasvoi kaikissa liiketoiminnoissa kasvun ollen erityisen vahvaa julkisivuliiketoiminnassa. Kolmannen vuosineljänneksen tuloksemme ei ollut tyydyttävällä tasolla”, sanoo vt. toimitusjohtaja Esa Korkeela tiedotteessa.

Yhtiön liiketulosta heikensivät Talotekniikka-toimialan projektien toteutukseen ja johtamiseen liittyvät kannattavuusongelmat. Yhtiö aikoo organisoida Talotekniikan uudelleen.

Korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden kysyntä on säilynyt pääosin hyvänä. Uusien tilausten määrä pysyi edellisvuoden tasolla ja syyskuun lopun tilauskanta oli 7,1 prosenttia vertailukautta korkeammalla.

Constin tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa 1,0 miljoona euroa tappiolle, kun se vuotta aikaisemmin oli 3,5 miljoonaa euroa voitollinen. Osakekohtainen tulos laski 0,37 euron voitolta 0,10 euroa tappiolliseksi.

Liikevaihtoa kertyi 77,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin jäi 70,5 miljoonaan euroon. Kasvua oli 10,3 prosenttia. Tästä jäi liiketappiota 0,8 miljoonaa euroa edellisvuoden 3,7 miljoonan euron liikevoiton sijaan.

Consti säilyttää ennallaan syyskuussa muutetun ohjeistuksensa. Yhtiö arvioi, että sen koko vuoden liikevaihto kasvaa viime vuoteen verrattuna mutta liikevoitto heikkenee viime vuoteen verrattuna.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Constin tulos painahti tappiolle – liikevaihto kasvoi”

  1. Moi mikä meitä saneeraus rakentajia vaivaa, kun teemme töitä liian halvalla?. T. Isto

    1. Laskimella hinnoiteltaessa kerrottiin piillä ja Excelistä hinnoittelunäppäin puuttuu

  2. Ei niitä töitä tehdä liian halvalla vaan pääsääntöisesti päin persettä !

  3. Tämä on vasta alkua. Muut tulevat kohta perässä.
    Saattaa jäädä isoja työmaita kesken….

Vastaa