Turussa testattiin paikalla valettujen betonirakenteiden lujuutta 28 talonrakennustyömaalla. Juuri valmistuneet testaustulokset eivät paljastaneet yhtään uutta lujuuskatokohdetta.

Turussa tehdyissä betonirakenteiden lujuuselvityksissä ei uusia ongelmia – sairaalatyömaalla piti vahvistaa elementtipilareita

Turussa testattiin paikalla valettujen betonirakenteiden lujuutta 28 talonrakennustyömaalla. Juuri valmistuneet testaustulokset eivät paljastaneet yhtään uutta lujuuskatokohdetta.

Kirjoittaja(t) Auri Häkkinen

Testauksiin päädyttiin Turun rakennuslautakunnan suosituksesta. Niihin osallistuivat kaikki valtakunnalliset rakennusurakoitsijat, jotka toimivat Varsinais-Suomen alueella.

Mukana oli ennalta riskialttiiksi tiedettyjä rakenteita sekä normaaleja betonirakenteita. Rakenneosista otettiin poranäytteitä ja koekuutioita normien ja standardien mukaisesti. Kimmovasarakokeet eivät olleet käytössä.

”Testeissä ei tullut ilmi yhtään lujuuskatokohdetta, mutta kolmesta kohteesta tehtiin tarkempi analyysi. Kaksi niistä täytti sekä lujuus- että käyttöikävaatimukset, mutta kolmannessa kohteessa jouduttiin vavistamaan elementtipilareita”, Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Markku Leppälehto kertoo.

Kolmas kohde oli Turun sairaalatyömaa, jonka paikallavalurakenteista löytyi viime vuonna lujuuskatoa. Elementeissä oli Leppälehdon mukaan samaa betonia kuin paikallavalurakenteissa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turussa tehdyissä betonirakenteiden lujuuselvityksissä ei uusia ongelmia – sairaalatyömaalla piti vahvistaa elementtipilareita”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi