Kokeile kuukausi maksutta

Kuopion Hiltulanlahden koulu rakentuu elinkaarimallilla – työt alkavat alkuvuodesta

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Hiltulanlahden koulun ja päiväkodin Kuopioon.

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Hiltulanlahden koulun ja päiväkodin Kuopioon.

Kuopion kaupungin Tilakeskuksen kanssa solmittu sopimus sisältää alakoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen suunnittelun ja rakentamisen. Lisäksi se koskee erikseen määriteltäviä ylläpito- ja käyttäjäpalveluita.

Rakennustyöt käynnistyvät helmi-maaliskuussa 2018. Alakoulu valmistuu heinäkuussa 2019. Hankkeen ensimmäisen vaiheen arvo on 25,9 miljoonaa euroa.

Hanke on kaksivaiheinen: ensimmäinen vaihe sisältää alakoulun toteuttamisen 300 oppilaalle ja 72 esikoululaiselle. Se sisältää liikunta-, ruokailu- ja piha-alueet 450 oppilaan ja 72 esikoululaisen tarpeisiin sekä päiväkodin 122 lapselle. Hanke sisältää myös monipuolisen lähiliikuntapaikan.

Kohteen pinta-ala on noin 6 500 bruttoneliötä.

Toisessa vaiheessa rakennetaan opetustilat 150 oppilaalle erilliseen rakennukseen. Toinen vaihe voi jäädä myös toteuttamatta, jos Kuopion kaupunki päättää, ettei sille ole tarvetta.

Rakennusten suunnittelun ja toteutuksen lisäksi erikseen määriteltävät ylläpito- ja käyttäjäpalvelut ovat Lemminkäisen vastuulla enintään 20 vuoden palvelujakson ajan.

”Elinkaarimalli on kaupungille kokonaistaloudellinen sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan. Tilat toteutetaan tarpeidemme mukaan. Niiden suunnittelussa on huomioitu opetusryhmien koot, monipuolinen käyttö sekä uuden opetussuunnitelman mukaiset pedagogiset tarpeet”, Kuopion Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Veli-Matti Paananen sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kuopion Hiltulanlahden koulu rakentuu elinkaarimallilla – työt alkavat alkuvuodesta”

  1. 4000 €/m2 melko huikea summa koulurakennuksesta, onkohan hinnassa mukana paljonkin remontti rahaa ? Luulisi lähes minkä vaan rakennuksen kestävän 20 vuotta ilman remonttia, kun suunniteltu kestoikä vähintään 50 vuotta.
    Taitaa kuitenkin olla vähemmän edullinen kokonaistaloudellisesti ja mitä kun rakentaja tekee konkurssin ?

    1. Näyttäisi olevan +kymmenen miljoonan euron kirjoitusvihre toimittajalla ensimmäisen vaiheen kustannusarviossa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat