Kokeile kuukausi maksutta

Vaasan sairaalahankkeen allianssiryhmittymä valittiin

Ryhmittymä on valittu suunnittelemaan ja toteuttamaan Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennus yhdessä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Hanke on projektiallianssi.

Ryhmittymä on valittu suunnittelemaan ja toteuttamaan Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennus yhdessä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Hanke on projektiallianssi.

Tiedotteen mukaan ryhmittymään kuuluvat Lemminkäinen, Ramboll Finland, Arkkitehtitoimisto Kujala & Kolehmainen, Arkkitehdit Kontukoski ja Granlund Pohjanmaa.

Vuoden kestävä kehitysvaihe alkaa välittömästi, minkä jälkeen kohteesta on tarkoitus solmia toteutusvaiheen sopimus vuoden 2018 lopussa.

Kehitysvaiheen aikana laaditaan hankkeen toteutussuunnitelma ja määritetään toteuttamisen tavoitekustannus. Rakennus otetaan käyttöön vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueelle tuleva uudisrakennus suunnitellaan muuntojoustavaksi ja monikäyttöiseksi. Sen suunniteltu laajuus on noin 30 000 bruttoneliömetriä.

Rakennukseen kootaan Pohjanmaan sote-alueen erikoissairaanhoidon ja Vaasan alueen perusterveydenhuollon sekä sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita.

Rakennukseen tulevalle suurpoliklinikalle keskittyy muun muassa Vaasan alueen terveyskeskusten toiminta.

”Niin asiakkaille kuin henkilökunnalle rakennetaan terveet ja turvalliset tilat, joissa moniammatillinen yhteistyö asiakkaiden parhaaksi on helppoa toteuttaa. Olemme ottaneet jo hankkeen valmisteluvaiheessa asiakkaat mukaan. Digitalisaation ja etäyhteyksien avulla palvelut tuodaan tasapuolisesti asiakkaiden lähelle asuinkunnasta riippumatta”, vt. johtaja Marina Kinnunen Vaasan sairaanhoitopiiristä sanoo tiedotteessa.

Vaasan sairaanhoitopiiri käytti tarjouksen valintaperusteena parasta hinta-laatusuhdetta, jonka mittaamisessa pisteytettiin hinnan lisäksi tarjoajien kyky toimia allianssissa ja tuottaa rahalle arvoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaasan sairaalahankkeen allianssiryhmittymä valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat