YIT ja Caverion toteuttavat elinkaarimallilla kymmenien miljoonien korjaus- ja uudishankkeen

YIT ja Caverion ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kuopion kaupungin kanssa mittavasta elinkaarimallilla toteutettavasta hankkeesta.

YIT ja Caverion ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kuopion kaupungin kanssa mittavasta elinkaarimallilla toteutettavasta hankkeesta.

Tiedotteen mukaan uudisrakennuksen bruttoala on noin 21 000 bruttoneliömetriä. Se sisältää uuden uimahallin, 350-paikkaisen pysäköintilaitoksen ja jäähalliin tehtävän laajennuksen, jonka lisäksi jäähallille tehdään peruskorjaus. Hanke toteutetaan vuosina 2018-2020.

Caverionin osuuden arvo Kuntolaakso-hankkeesta on noin 59 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa rakentamisvaiheessa taloteknisestä suunnittelusta ja kokonaistoimituksesta sekä 20-vuotisella palvelujaksolla kiinteistöjen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta, käyttäjille tarjottavasta palvelutuotannosta sekä kiinteistöjen energiankulutuksesta.

Kiinteistöt liitetään Caverionin etähallintaan, jonka avulla hallitaan kiinteistöjen teknisten järjestelmien toimintaa sekä energiatehokkuutta.

”Kuntolaakson kehittämishanke on laaja-alaista asiantuntemusta vaativa kokonaisuus. Kiinteistöjen energiavirtoja kierrätetään ja kiinteistöjen sisäolosuhteiden tulee säilyä haluttuina kaikissa tilanteissa. Laaja osaaminen, hankekehityksemme yhteistyössä asiakkaan kanssa luoma suunnitteluratkaisu sekä moderni kiinteistön etähallinta luovat edellytykset kokonaisuuden toimivuudelle. Tavoitteemme on tarjota palveluiden johtamismallillamme mahdollisimman hyvä asiakaskokemus Kuntolaakson käyttäjille”, Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

”Elinkaarihanke on YIT:lle hanketyyppinä merkittävä”

Kuntolaakson arvo YIT:lle on noin 36 miljoonaa euroa. YIT kirjaa hankkeen vuoden viimeisen neljänneksen tilauskantaan.

”Elinkaarihanke on YIT:lle hanketyyppinä merkittävä, koska siinä hankkeeseen sitoudutaan pitkäksi aikaa osaavien kumppaneiden kanssa. Tämä hanke on myös erinomainen osoitus siitä, kuinka YIT:llä saadaan voimaa sitoutuneesta hankekehityksestä ja yhteistyöstä sekä yhteistyökumppaneiden kesken että sisäisesti”,  YIT:n Savo-Karjalan aluejohtaja Jani Knuuttila kertoo tiedotteessa.

Tilaajan rakennuttajana toimii Kuopion Tilakeskus.

”Kuntolaakso-hanke on ainutlaatuinen. Tilaaja luottaa täysin Suomen johtavien rakennus- ja talotekniikkayritysten osaamiseen. He pystyvät tarjoamaan meille laadukkaan ja nykyaikaisen uimahalli-jäähallikokonaisuuden”, toteaa hankkeen projektipäällikkönä toimiva Kuopion Tilakeskuksen rakennuttaja Janne Pääkkönen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Caverion toteuttavat elinkaarimallilla kymmenien miljoonien korjaus- ja uudishankkeen”

Vastaa