Kokeile kuukausi maksutta

Selvitysmies Länsimetron hallituksen asiantuntijaksi

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti maanantaina nimetä Länsimetro oy:n asiantuntijajäseneksi diplomi-insinööri Jaakko Heikkilän.

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti maanantaina nimetä Länsimetro oy:n asiantuntijajäseneksi diplomi-insinööri Jaakko Heikkilän.
Kuuntele juttu

Hän on yksi niistä kolmesta selvitysmiehestä, joilta Länsimetron hallitus tilasi selonteon Länsimetron myöhästymiseen johtaneista syistä. Selvitystä ei julkistettu sen valmistuttua noin vuosi sitten.

Heikkilä toimi Viatekin, nykyisen Ramboll Finlandin toimitusjohtajana vuosina 1994-2007 ja on työskennellyt sen jälkeen itsenäisenä liikkeenjohdon konsulttina.

Ruotsalainen Scandiaconsult osti Viatekin vuonna 1995. Yhtiö siirtyi tanskalaisen Rambollin omistukseen vuonna 2003.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päättänyt, että varsinaisten hallitusjäsenten lisäksi hallitukseen nimitetään projektinjohtamisen ja rakennuttamisen asiantuntijajäsen. Lisäksi kevään varsinaiseen yhtiökokoukseen valmistellaan ehdotus yhtiöjärjestyksen muutoksesta, esimerkiksi laajentamalla hallitusta siten, että tarvittava asiantuntijuus löytyy varsinaisilta hallituksen jäseniltä. Samassa yhteydessä selvitetään myös mahdolliset jääviyskysymykset.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Selvitysmies Länsimetron hallituksen asiantuntijaksi”

  1. Poliitikko ei ymmärrä mitä ammattitaitoa vaaditaan ja laittaa varmaan omaan hommaansa ihan ok virkamiehet toteuttamaan tässä tapauksessa 2200 miljoonan euron hanketta,
    Paikko nyt on lähinnä noloa mutta eihän näistä kummallisista kuntahankkeista muutenkaan kukaan lopulta vastaa, paitsi veronmaksaja.

  2. Hyvä mies ja insinööri. Jaskan aikaan Viatek oli insinööritoimisto, eikä nykyinen diipadaapa toimisto.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat