Kokeile kuukausi maksutta

Turun yliopiston kampusalueelle nousee uusi rakennus

Suomen Yliopistokiinteistöt rakennuttaa Turun yliopiston kampusalueelle monikäyttäjärakennuksen.

Suomen Yliopistokiinteistöt rakennuttaa Turun yliopiston kampusalueelle monikäyttäjärakennuksen.

Tiedotteen mukaan rakennus tulee pääasiassa Åbo Akademin ja Turun yliopiston käyttöön.

Tarkoitus on aloittaa rakentaminen keväällä 2018.  Valmistumisaikataulu selviää tämän kevään aikana, mutta arvioitu rakennusaika on 2,5-3,0 vuotta.

Rakennuksen kokonaislaajuus on 24 000 bruttoneliömetriä. Pääsuunnittelijana toimii Piia Viitanen Aihio Arkkitehdeistä.

Rakennukseen tulee luonnontieteiden opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen sekä kuntosali- ja ravintolatilat ja tilaa yrityksille.

Nykyisen Juslenia-rakennuksen paikalle, Henrikinkadun varteen rakennettava talo toimii yhdistävänä rakennuksena, kun siirrytään Åbo Akademilta Yliopistonmäelle.

Yliopistonmäki saa lisää synergiaa

”Uudisrakennuksen myötä Åbo Akademin kemiantekniikan, fysiikan ja matematiikan oppiaineet siirtyvät asianmukaisiin tiloihin. Yhteisten laboratoriotilojen hyödyntäminen Turun yliopiston kanssa tuo tilojen käyttöön tehokkuutta ja mahdollistaa kalliiden laitteiden yhteiskäytön”, Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa kertoo.

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänäsen mukaan yhteiskäyttö mahdollistaa tilojen korkean käyttöasteen ja yhteisten palvelujen järjestämisen tilojen käyttäjille.

”Uskomme, että turkulaisyliopistot hyötyvät kemian alan tutkimukseen ja opetukseen liittyvien toimintojen yhteensovittamisesta.”

Kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila Suomen Yliopistokiinteistöistä sanoo, että yliopistonmäen alueelle saadaan synergiaa niin sijainnin kuin toimintojenkin puolesta.

Rakennuksen nimeämiseksi on tarkoitus järjestää nimikilpailu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun yliopiston kampusalueelle nousee uusi rakennus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat