Akustiikkasuunnittelun yllättävyys viehättää Timo Huhtalaa

Timo Huhtala aloitti vuoden alussa A-Insinöörien akustiikkasuunnitteluyksikössä suunnittelujohtajana. Hänellä on takanaan jo vuosien työkokemus akustiikkasuunnittelusta.

Timo Huhtala. Kuva: A-Insinöörit

Mitä odotat uudelta tehtävältäsi?

”Tehtäviini kuuluu suunnittelun johtamisen lisäksi sisäisten prosessien kehittämistä ja markkinointia. Odotan oppivani uutta, ei substanssiosaaminenkaan tule ikinä valmiiksi. Usein kuulee puhuttavan, ettei insinööri ole kiinnostunut markkinoinnista, mutta minua kyllä kiinnostaa sekin.”

Timo Huhtala

  • Syntynyt Kokemäellä 1980
  • Diplomi-insinööri, akustiikka ja äänenkäsittelytekniikka, TKK, 2006
  • Suunnittelujohtaja, akustiikkasuunnitteluyksikkö, A-Insinöörit Suunnittelu, 1.1.2018–
  • Suunnittelupäällikkö, A-Insinöörit Suunnittelu, 2015–2017
  • Projektipäällikkö, A-Insinöörit Suunnittelu, 2013–2015
  • Projektipäällikkö, Insinööritoimisto Heikki Helimäki, 2010–2013

Miten akustiikkayksiköllä menee?

”A-Insinöörit perusti yksikön 4,5 vuotta sitten. Olemme saavuttaneet asiakkaiden luottamuksen ja kasvamme koko ajan, meitä on jo 18. Siksi tarvitsemme lisää asiantuntijoita, ja meillä on nytkin rekrytointi päällä. Olemme onnistuneet rekrytoinneissamme hyvin, mutta varsinkaan rakennusakustiikan osaajia ei työmarkkinoilla ole liikaa.”

Kiinnostaako akustiikkasuunnittelu nuoria?

”Istun Akustisen seuran hallituksessa. Seura järjestää vuosittain yliopisto-opiskelijoille ja muille kiinnostuneille Akustikon työ -tapahtuman Tampereella. Tilaisuuteen on tullut joka vuosi enemmän osallistujia, sekä opiskelijoita että työelämässä jo olevia.”

”Monelle nuorelle musiikkiharrastus antaa motivaation tulla alalle. Meilläkin puolet henkilöstöstä harrastaa musiikkia aktiivisesti, ja joukossa on myös yksi ammattimuusikko.”

Mikä akustiikkasuunnittelussa viehättää sinua?

”Rakennesuunnittelijat saattavat olla yhdessä hankkeessa mukana pitkään. Akustiikkasuunnittelijalla on paljon hankkeita, isoja ja pieniä. Laskin, että olen ollut vuodessa mukana sadassa hankkeessa. Työ on hyvin vaihtelevaa siksikin, että työhön kuuluu jo ilmiötasolla monenlaisten asioiden selvittämistä. Päivä ei läheskään aina suju niin kuin herätessäsi olet ajatellut.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Akustiikkasuunnittelun yllättävyys viehättää Timo Huhtalaa”

Vastaa