Kokeile kuukausi maksutta

Cramon tulos ja liikevaihto paranivat – osinko kasvaa odotetusti

Rakennuskonevuokraaja Cramo kasvatti loppuvuonna tulosta ja liikevaihtoa liki odotusten mukaisesti. Myös osinkoa korotetaan.

Cramon tulos ennen veroja parani loka-joulukuussa 28,7 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 20,4 miljoonasta eurosta. Ennusteyhtiö Inquiry Financialin kokoamassa ennusteessa analyytikot odottivat 29,2 miljoonan euron tulosta ennen veroja. Kyseessä on ennusteiden mediaani.

”Viimeisen vuosineljänneksen aikana konsernin orgaanisen liikevaihdon kasvu kiihtyi 6,3 prosenttiin erityisesti Ruotsin tukemana, ja saavutimme tilikaudella hyvän tuloksen vertailukelpoisen EBITA-liikevoiton kasvaessa 8,1 prosentilla 120 miljoonaan euroon”, sanoo Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson tulostiedotteessa.

Liikevaihto kasvoi loppuvuonna 196,7 miljoonaan euroon 192,9 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat 194 miljoonaa.

Liikevoittoa kertyi 31,8 miljoonaa euroa vuodentakaisen 23,9 miljoonan euron jälkeen, kun odotuksissa oli 32,6 miljoonaa. Vertailukelpoinen Ebita-liikevoitto kasvoi 32,7 miljoonaan euroon 28,2 miljoonasta.

Osakekohtainen tulos koheni 0,52 euroon 0,34 eurosta, kun analyytikot ennustivat 0,50 euroa.

Cramon hallitus esittää viime vuodelta odotetusti 0,85 euron osinkoa osaketta kohden, kun edellisvuodelta maksettiin 0,75 euron osinko.

Kuluvana vuonna Cramo arvioi Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnalleen (Cramo Adapteo) strategisia vaihtoehtoja, joihin sisältyvät mahdollinen jakautuminen ja liiketoiminnan erillinen listautuminen, kuten yhtiö tiedotti jo joulukuussa.

”Vuoden alussa jaoimme liiketoimintomme kahteen erilliseen divisioonaan, Kone- ja laitevuokraukseen ja Siirtokelpoisiin tiloihin. Koska liiketoimintojen keskinäiset synergiat ovat rajalliset, olemme päättäneet harkita yhtiön jakautumiseen liittyviä mahdollisuuksia”, Gustafsson sanoo tulostiedotteessa.

Gustafsson odottaa organisaatiomuutosten ja tehostusten petraavan kuluvaa vuotta.

”Markkinanäkymät ovat positiiviset molemmille liiketoimintadivisioonille, ja odotan kysynnän pysyvän hyvällä tasolla myös vuonna 2018”, hän sanoo.

Yhtiö ei enää anna numeerista ohjeistusta liikevaihdosta ja Ebita-kannattavuudesta konsernitasolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos ja liikevaihto paranivat – osinko kasvaa odotetusti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat