Hallinto-oikeus pitää osaa kaupunkibulevardeista lainvastaisina – tyrmäsi myös muita rakennushankkeita

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin yleiskaavan kriittisiä osia.

Havainnekuva Tuusulanväylän alusta kaupunkibulevardina. Kuva: 3Brender

Oikeus kumosi muun muassa Helsingin suunnitelmat muuttaa Länsiväylä, Turunväylä, Hämeenlinnanväylä ja Lahdenväylä niin kutsutuiksi kaupunkibulevardeiksi.

Hallinto-oikeuden mukaan myös suunnitelmat rakentaa keskuspuiston länsireunalle ja Vartiosaareen ovat lainvastaisia. Malmin lentokentälle rakentamista hallinto-oikeus ei estä.

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäen mukaan juuri tullutta päätöstä tutkitaan nyt kaupunginvaltuustossa.

”Se on Helsingin hovi-oikeuden päätös ja siihen tulee sellaisena suhtautua. Kaupungilla tehdään nyt rauhallista ja huolellista analyysiä niistä perusteluista ja argumenteista joilla päätökseen päädyttiin.”

Sinnemäen mukaan asian vieminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen on mahdollinen vaihtoehto.

”Se on nyt meillä harkittavana jatkammeko prosessia korkeimpaan hallinto-oikeuteen.”

Hän sanoo tutustuneensa päätöskohtiin.

”Erityisesti kaupunkibulevardien osalta tämän tyyppistä ennakkotapausta ei ole, jossa oikeusaste olisi aiemmin ottanut kantaa. Siksi päätöstä oli hankala ennakoida.”

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin yleiskaavan 2016. Päätös tehtiin seitsemän tuntia kestäneen maratonkäsittelyn jälkeen.

Kaavan kolme kantavaa ajatusta ovat olleet Helsingin kasvattaminen, tiivistäminen ja liikennejärjestelmän siirtäminen entistä enemmän joukkoliikennevetoiseksi. Yleiskaavassa varaudutaan siihen, että Helsingin väkiluku kasvaa vuoteen 2050 mennessä 240 000 ihmisellä.

otsikkoa muokattu klo 15.16.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallinto-oikeus pitää osaa kaupunkibulevardeista lainvastaisina – tyrmäsi myös muita rakennushankkeita”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat