Kokeile kuukausi maksutta

Hypo: Vuodesta 2018 tulee vuosikymmenen vilkkain asuntokauppavuosi

Kuluvasta vuodesta tulee vuosikymmenen vilkkain asuntomarkkinoilla, Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo ennustaa tiedotteessaan.

Hypo perustaa arvionsa vahvistuvalle talouskasvulle.

Yhdistyksen mukaan alkuvuoden Suomen bkt-luvut ovat palanneet finanssikriisiä edeltävään aikaan, ja asuntomarkkinoiden odotetaan seuraavan tätä kehitystä. Pääkaupunkiseudulla asuntokauppa on noussut jo nyt finanssikriisiä edeltäville tasoille, Hypo kertoo.

Kauppa kiihtyy nopeiten kasvukaupungeissa.

Kasvukolmio Helsinki-Tampere-Turku nykäisee nousukaudella eroa muihin, ja pudotuspeli keskisuurten kaupunkien kesken on käynnissä, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus sanoo tiedotteessa.

Brotherus nostaa tiedotteessa kuitenkin esiin sote- ja maakuntauudistuksen uhkatekijänä kehitykselle.

”Sote- ja maakuntamalliin piilotettu myrkkypilleri valuttaa kaupunkien kiinteistöverot valtionosuuksiin”, hän kirjoittaa.

”On syytä kysyä, hukkuuko rakentamisen kiitettävä kiihdytys rotkoon, kun kasvusta rangaistaan entistä enemmän.”

Asuntolainakanta kasvaa Hypon mukaan maltillisesti parin prosentin vauhdilla, mutta taloyhtiölainojen kasvuvauhti ylittää kymmenen prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hypo: Vuodesta 2018 tulee vuosikymmenen vilkkain asuntokauppavuosi”

  1. Ja taas näitö Hypon höpinöitä. Hei näiden luotettavuus ja uskottavuus on niin täysin nolla, ettei kannattaisi edes julkaista. Tosiasiassa nähtävissä ei ole mitään sellaisia merkkejä tai syitä, miksi ihmiset nyt poikkeuksellisen paljon vaihtaisivat asuntoja, muutamat irtisinaomiset toki mm. Nokian toimesta hieman Tampereella kauppa vilkastuttavat, kun soon-to-be-ex-nokialaiset liukenevat kaupungista työpaikojen perässä pääkaupunkiseudulle.

    Mitä tulee soteen, se ei juuri vaikuta tuon taivallista, sen enempää kuin maakuntauudistuksetkaan. Siellä ne samat ihmiset ovat samoissa töissä jatkossakin, byrokratia ja työntantajan nimitys voi hieman muuttua, mutta mitää sairaanhoitajien joukkomuuttoa mihinkään ei olla näkemässä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat