Kokeile kuukausi maksutta

Lujabetoni perustaa uuden elementtitehtaan Järvenpäähän – yrityksen historian suurin investointi

Lujabetoni on ostanut Järvenpäässä sijaitsevan Konepajarakennuksen maa-alueineen.

Lujabetonin uusi tehdaskiinteistö Järvenpäässä. Kuva: Lujabetoni

Tiedotteen mukaan investointi on Lujabetonin historian suurin. Kokonaisinvestoinniksi arvioidaan noin 25 miljoonaa euroa.

”Uutuustuotteemme Luja-Superlaatta julkistettiin joulukuussa, ja koko tämän vuoden tuotantokapasiteettimme on loppuunmyyty. Halusimme lisätä kapasiteettia nopeasti tärkeimpään kohdemarkkinaamme, pääkaupunkiseudun asuntorakentamiseen.  Nyt sitä tulee yllin kyllin”, Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo kertoo.

Kauppaan sisältyy noin 30 000 neliömetriä korkeaa tuotantotilaa, 5 000 neliömetriä toimistotilaa sekä noin 25 hehtaarin maa-alue. Tuotantotila on korkeaa hallitilaa, ja se on varustettu järeillä nostureilla niin sisätiloissa, varastorakennuksessa kuin ulkoalueella.

Tavoitteena on aloittaa elementtituotanto vielä vuoden 2018 aikana ja kasvattaa sitä nopeasti. Uusi elementtitehdas tulee olemaan hyvin merkittävä työllistäjä Järvenpäässä. Yhteensä jopa satoihin nousevan henkilöstömäärän rekrytoinnit aloitetaan yhteistyökumppanin kanssa heti.

Elementit jopa 10 000 kerrostaloasuntoon vuosittain

Lujabetonin mukaan kiinteistöstä tulee tiloiltaan Suomen suurin betonielementtitehdas. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat Luja-Superlaattojen lisäksi ontelolaatat, väliseinäelementit, seinäelementit ja kerrostalorakentamisen erikoiselementit.

Tehtaan maksimaalinen tuotantomäärä vastaa jopa 10 000 kerrostaloasunnon elementtitarpeita vuosittain.  Koko Suomessa aloitettiin noin 35 000 kerrostaloasunnon rakentaminen vuonna 2017.

”Tehtaan sijainti on erinomainen Suomen tärkeimpiä päämarkkinoita, pääkaupunkiseutua, Tamperetta ja Turkua ajatellen, ja meillä on tilaa ja mahdollisuuksia lisätä tuotantoa erittäin paljon tässä kiinteistössä”,  Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen sanoo.

Tiedotteen mukaan Lujabetoni investoi kuluvan vuoden aikana tehtaan yhteyteen myös suurikapasiteettisen betoniaseman, josta toimitetaan valmisbetonia rakennuskohteisiin Järvenpäässä, sen ympäristökunnissa ja pääkaupunkiseudulla Kehä III:lle asti. Lisäksi yritys aloittaa välittömästi investoinnit betonielementtien koneisiin, muotteihin ja laitteistoihin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni perustaa uuden elementtitehtaan Järvenpäähän – yrityksen historian suurin investointi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat