Kokeile kuukausi maksutta

Lujuusoppi ei voisi vähempää kiinnostaa opiskelijoita

Insinöörin perusosaamiseen kuului ennen mekaniikka ja lujuusoppi. Nyt niissä tarvittava matematiikkakin tuottaa vaikeuksia.

TTY:ssä testattiin laserpinnoitetun palkin väsymiskestävyyttä. Monet insinööriopiskelijat ajattelevat, että he eivät tarvitse tällaista materiaalitietoa tai kykyä laskea lujuuksia. Kuva: Jarmo Poutala

Sigmojen ja epsilonien merkitys talojen ja siltojen rakenteissa on käynyt hämäräksi entistä useammille rakentajille. Vaikeasti läpäistävien maineessa aina olleet rakenteiden mekaniikan ja lujuusopin kurssit kiinnostavat yhä vähemmän.

”Liian usein kuitenkin ajatellaan, että tietokoneet tekevät ajatustyön suunnittelijan puolesta ja ettei ole tarpeen käyttää aikaa käsin tehtävään ’vanhanaikaiseen’ laskentaan”, Aalto-yliopiston rakenteiden mekaniikan professori Juha Paavola sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujuusoppi ei voisi vähempää kiinnostaa opiskelijoita”

Viimeisimmät näkökulmat