Kokeile kuukausi maksutta

Ahtium eli entinen Talvivaara hakeutuu konkurssiin – rahoitusta koskevat neuvottelut lopetettu

Ahtiumiksi nimensä muuttanut entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö hakeutuu konkurssiin yhtiön hallituksen päätöksellä, kertoo yhtiö tiedotteessaan.

Ahtiumiksi nimensä muuttanut entinen Talvivaaran Kaivososakeyhtiö hakeutuu konkurssiin yhtiön hallituksen päätöksellä, kertoo yhtiö tiedotteessaan.
Kuuntele juttu

Yhtiön mukaan sen liiketoimintahankkeita ja rahoitusta koskevat neuvottelut on lopetettu.

Yhtiö kertoo, että se on erityisesti sen saneerausmenettelyn päättymisestä 2.6.2017 lähtien kehittänyt aktiivisesti muun muassa kiertotalouteen sekä energiansäästöteknologiaan perustuvia liiketoimintahankkeitaan sekä etsinyt uusia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka yhdistettynä yhtiön omiin liiketoimintoihin ja ydinosaamiseen olisivat luoneet pohjan uuden rahoituksen hankkimiselle.

Hankkeet eivät kuitenkaan kyenneet tuottamaan kassavirtaa riittävän nopeasti kulujen kattamiseksi, eikä uusien liiketoimintakokonaisuuksien hankinnasta päästy sopimukseen vaaditussa aikataulussa, joissain tapauksissa osapuolista riippumattomista tekijöistä johtuen.

”Viimeisen reilun neljän vuoden aikana yhtiön yrityssaneeraus- ja taseen tervehdyttämisprosessit saatiin vietyä päätökseen, mutta valitettavasti yhtiön omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa”, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen tiedotteessa.

otsikkoa muokattu klo 16.59

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ahtium eli entinen Talvivaara hakeutuu konkurssiin – rahoitusta koskevat neuvottelut lopetettu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat