Kuva: YIT

YIT sai Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällystysurakan

Finavia on suunnitellut remontoinnin aikataulun siten, että työt haittaisivat lentoliikennettä mahdollisimman vähän.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Työt alkavat huhtikuussa ja päättyvät elokuussa 2018. Urakan kokonaisarvo on noin 3,7 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää kiitotien, rullausteiden ja asematasojen päällystyöt. Lisäksi lentoasemalla suoritetaan remixer-tasausta sekä jyrsintätöitä. Työhön kuluu asfalttimassoja noin 53 000 tonnia.

”Urakka on erittäin vaativa, sillä työskentelemme osan ajasta toimivassa lentoasemaympäristössä. Pitkäaikainen kesto ja elinkaarikustannukset ovat tärkeitä kriteerejä lentokenttäpäällysteen valinnassa, joten painotamme sen laadussa stabiliteettia ja säänkestävyyttä”, YIT:n johtaja Markku Lilja sanoo.

Kentän sulkuajankohdaksi on valittu keskikesä 17.7.–12.8.2018, jolloin lentoliikennettä olisi muutoinkin ollut vain vähän.

”Tampere-Pirkkalan lentoaseman operaatiomäärät ovat nousussa ilmailualan uuden koulutuskeskuksen ja kasvavan matkustajaliikenteen ansiosta. Liikennealueiden uudelleenpäällystys ja samaan aikaan tehtävä asematason laajentaminen vastaavat monipuolisen lentoliikenteen tarpeisiin. Kokonaisuudessaan Finavia investoi lentoaseman kehittämiseen 15 miljoonaa euroa, sanoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT sai Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällystysurakan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi