Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Keilaniemeen nousee Suomen korkein toimistotorni – hyppyrimäkeä muistuttavan tornitalon huippu lähes Näsinneulan korkeudella

”Haluamme parantaa etenkin jalankulkuyhteyksiä metroaseman ja rannan välillä”, sanoo YIT:n kaupunkikehityksen johtaja ja Regeneron hallituksen puheenjohtaja Juha Kostiainen.

Espoon Keilaniemeen on nousemassa 158-metrinen toimisto- ja hotellitorni. Hyppyrimäkeä muistuttavaa tornitaloa on suunnittelemassa Arkkitehtitoimisto Sarc. (KUVA: Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC)
Kuuntele juttu

Espoon Keilaniemeen on nousemassa Suomen korkein, 158-metrinen toimisto- ja hotellitorni. Vertailun vuoksi: Tampereen Näsinneula on vain 10 metriä korkeampi. Tornin päävuokralaiseksi muuttaa hissiyritys Kone vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rakennuksen alimpiin kerroksiin on suunnitteilla kongressi-, ravintola- ja kahvilatiloja, jotka avautuvat Keilalahden rannalle. Hyppyrimäkeä muistuttavaa tornitaloa on suunnittelemassa Arkkitehtitoimisto Sarc.

Fortumin entisen toimistotalon ympärille osittain veden päälle on tulossa runsaan 100 000 kerrosneliön verran toimisto-, hotelli-, liike- ja asuntorakentamista.

Ranta-alueen suunnitteluvarausta hakevat rakennusyhtiö YIT ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partners. Näiden yhteisyritys Regenero osti Fortumin entisen pääkonttorin jo viime vuoden lopulla.

”Kaavaa joudutaan pikkuisen muuttamaan, jotta saamme kaikki toiminnot soviteltua mahdollisimman hyvin. Me haluamme parantaa etenkin jalankulkuyhteyksiä metroaseman ja rannan välillä”, sanoo YIT:n kaupunkikehityksen johtaja ja Regeneron hallituksen puheenjohtaja Juha Kostiainen.

Tavoitteena on sekoittuva kaupunki

Regeneroa auttaa hyvän kävelykaupungin luomisessa alan erikoismies, tanskalainen arkkitehti Jan Gehl. Hänen yrityksensä on 2000-luvulla palkattu tuomaan muutosta niin New Yorkiin ja Sao Paoloon kuin Moskovaan, Shanghaihin, Melbourneen ja Kapkaupunkiinkin.

Regeneron tavoitteena on rakentaa modernia kaupunkia, missä toiminnot sekoittuvat toisiinsa: työpaikat, asuminen ja liiketilat.

”Päästään eroon insinöörireservaateista ja tehdään sekoittuvaa kaupunkia. Olemme siis ajan hermolla”, sanoo Kostiainen.

Fortumin vanha toimistotalo on parhaillaan peruskorjauksessa. Sen päävuokralaiseksi muuttaa vuoteen 2020 mennessä taloushallinnon palveluyritys Accountor.

Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee alueen tulevaisuutta maanantaina. Samassa kokouksessa on käsittelyssä myös Aalto-yliopiston ja Senaatti-kiinteistöjen esitys asuntojen rakentamiseksi Otaniemen ja Keilaniemen saumakohtaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Espoon Keilaniemeen nousee Suomen korkein toimistotorni – hyppyrimäkeä muistuttavan tornitalon huippu lähes Näsinneulan korkeudella”

  1. Kai tuohon hyppyrimäen luiskaan tulee vesivoimala sadevesille

  2. Suomalaisilla on joku napoleon kompleksi, kun pitää matkia miljoonakaupunkeja. Meillä riittää maata rakentaa matalampia rakennuksia.
    Otetaanko suunnittelussa huomioon rakennusten elinkaaren kustannukset?

  3. Aivan mahtavaa. Vihdoin Suomeen nousee korkeita rakennuksia!!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat