Handelsbankenin Bouvin: Asuntolainaprosessi täysin digitaaliseksi

Ruotsalainen Handelsbanken odottaa koko asuntolainaprosessin muuttuvan täysin digitaaliseksi lainahakemuksista lainalupauksiin.

Kirjoittaja(t) Startel

Näin sanoi aamulla osavuosikatsauksensa julkistaneen Handelsbankenin toimitusjohtaja Anders Bouvin tulosjulkistukseen liittyvässä tiedotustilaisuudessa.

Asuntolainojen jakeluprosessia on hänen mukaansa varaa tehostaa digitalisoinnin avulla. Bouvinin mukaan asuntolainaprosessiin konttoreissa käytetty aika maksaa pankille noin puoli miljardia kruunua (noin 48 miljoonaa euroa) vuosittain.

”Automatisoitu asuntomarkkinaprosessi vapauttaa aikaa konttorissa ja lisää tehokkuutta”, Bouvin sanoi huomauttaen, että sekä asiakkaille että konttorille voidaan tarjota tehokkaita työkaluja digitaalisesti.

”Sen sijaan neuvonnan tarve ennemminkin kasvaa kuin vähenee, hän jatkoi ja huomautti, että esimerkiksi laina-ajoista ja lyhennyksistä on tarpeen neuvotella.”

Yleisesti Ruotsin asuntolainamarkkinaan liittyen, Bouvin totesi kilpailun kiristyneen entisestään.

”Mutta meidän uudet asuntolainat ovat enenmmän tai vähemmän linjassa markkinaosuutemme kanssa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Handelsbankenin Bouvin: Asuntolainaprosessi täysin digitaaliseksi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi