Talous Kiinteistöt Uutiset Rakennuslehti Yksi kommentti

Kouvolan Sanomat: Kouvolan korjausvelka on satoja miljoonia euroja – myynti ja purkaminen tapa pienentää sitä

Mitä järkevämmin vanhojen kiinteistöjen toiminnot voidaan järjestää, sitä suurempi säästö siitä syntyy kaupungille ylläpitokuluissa, sanoo uusi toimitilajohtaja Juha Jormanainen.

Kouvolalla on laskentatavasta riippuen korjausvelkaa 250—300 miljoonaa euroa. Tämä on toimitilajohtaja Juha Jormanaisen varovainen arvio. ”Hinta tietenkin putoaa, kun osa kaupungin omistamista kiinteistöistä joko myydään tai puretaan.”

Jormanaisen mukaan suunnitelmissa on esimerkiksi tehostaa kaupungintalon tilankäyttöä, jotta sinne saadaan sopimaan enemmän kaupungin toimintoja. ”Sillä tavalla voimme vapauttaa kiinteistöjä myytäväksi. Käyttämätön rakennus kannattaa myydä pois. Jos rakennus ei mene kaupaksi eikä se ole suojeltu, purkaminen on järkevä vaihtoehto. Se pienentää heti kaupungin ylläpitokuluja.”

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • Herää kysymys, miten tämänlainen valtava tilojen tyhjäkäyttö on syntynyt? Onko Kouvola maailmanlopun kaupunki, josta kaikki kynnelle kykenevät asukkaat muuttavat pois?

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia