Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto peruutti lakkoja – ”Paikallisista kahinoista siirrytään valtakunnan kattavaan taisteluun”

Rakennusliitto on ilmoittanut peruuttaneensa osan lakoista.

Tiedotteen mukaan Rakennusliitto peruutti lakot, jotka koskivat Betonimestareita, Betsetiä, Parmaa, Rajavilleä, Parmarailia, Rudusta ja Ruskon Betonia.

Lakot oli julistettu päiviksi 3., 4., 7. ja 8 toukokuuta. Lakkoilmoitus piti sisällään edellä mainittujen yhtiöiden, näiden tytäryhtiöiden ja samaan yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden työt, joihin sovelletaan rakennustuotealan työehtosopimusta.

Samalla peruttiin myös Saint-Cobain Finlandin Kirkkonummen tuotantolaitokseen 14.5.2018 alkavaksi julistettu lakko.

Rakennusliitolla oli tarkoitus vauhdittaa työehtosopimusneuvotteluja rajoitetuilla lakoilla. Kun työnantajaliitto Rakennusteollisuus RT julisti kaikkia toimialoja koskevan työsulun alkamaan 10.5.2018, yksittäisiin yrityksiin kohdistuvat tätä edeltävät lakot kävivät Rakennusliiton mukaan tarpeettomiksi.

”Painetta neuvottelutuloksen saamiseksi on nyt varmasti riittämiin. Paikallisista kahinoista siirrytään koko valtakunnan kattavaan taisteluun”, sanoo Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas tiedotteessa.

Otsikkoa muokattiin klo 20.02.

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto peruutti lakkoja – ”Paikallisista kahinoista siirrytään valtakunnan kattavaan taisteluun””

  1. Joko kesämökin kevättyöt on saatu tehtyä?

  2. Ay-rikolliset yrittävät kovasti saa orastavan kasvun takaisin lamaksi.

    1. Kapitalistit yrittävät kaikin keinoin parantaa voittojaan duunarien kustannuksella!!!!

    2. Hyvin on onnistunut maan hallitus kusettamaan kansalaisiaan ettei talla verotuksella olisi mahdollista maksaa muutamaa sentia lisaa liksaa vaikko tyhmyys syyna!

  3. Juupa juu..päivällä valtakunnansovittelija ilmoittaa eroavansa ja muutama tunti myöhemmin Rakennusliitto peruu ilmoitetut lakot. Sattumaako?

  4. Lakkoaja voitaisi pitää siitäkin mihin raskasta työtä, terveytensä menettämisen uhalla, tekevien duunareiden verorahat menevät? Sisäisten ja ulkopuolelta tulevien loisien elättämiseen! Miksi näin? Koska poliitikkojen on kiva leikkiä itse pyhyyttä, toisten kustannuksella. Nämä poliitikot voisi laittaa tekemään kerran elämässään oikeaa työtä ja lohkasta tästä työstä saatu palkka vapaamatkustajien taskuun. Voisi se mieli muuttua..

  5. Nyt kun sivuraiteelle on kommentoinnissa lähdetty niin ehdottomana ehdotuksena on kansanedustajien määrän vähentäminen puoleen, mitä noilla napinpainajilla siellä tekee. Säästyneet rahat pohjakassaksi duunareiden palkankorotuksiin, tai no, yritystukiin robotteja työmaalle luomaan.

    1. Tajuat varmaan että sadan kansanedustajan leikkauksesta saadut rahat ovat ysin Mitättömiä. Säästö olisi luokkaa 10 – 20 miljoonaa/vuosi. Tuolla rahalla ei valtion mittakaavassa voi tehdä juuri mitään.

  6. Ammattiyhdistykset olivat aikanaan tarpeen ja ajoivat hyviä asioita.
    Nykyään ammattiyhdistykset ovat yksi järjestäytyneen rikollisuuden muoto.

  7. Meidän tulisi myös muistaa, että firmojen johtavat eivät ole sitoutuneet yleiseen palkankorotuslinjaan, jota he vaativat muilta. Taitaa johtajat saada tänäkin vuonna suuremmat palkankorotukset kuin 1,6 prosenttia. Yleensä johtajia voidaan verrata pappeihin, jotka kertovat, että tehkää niin kuin minä sanon eikä kuten minä teen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat