Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsissa asuntojen hinnat ennallaan maaliskuussa

Ruotsissa asuntojen hinnat pysyivät maaliskuussa ennallaan edelliskuuhun verrattuna, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOX-asuntomarkkinaindeksistä.

Ruotsissa asuntojen hinnat pysyivät maaliskuussa ennallaan edelliskuuhun verrattuna, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOX-asuntomarkkinaindeksistä.

Kausitasoitettuna hinnat laskivat 0,3 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat laskivat 4,5 prosenttia. Kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 8,6 prosenttia ja omakotitalojen hinnat 1,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Tukholmassa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 0,4 prosenttia helmikuusta ja 10,3 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 0,4 prosenttia edelliskuusta, mutta laskivat 6,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Göteborgissa kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 0,1 prosenttia helmikuusta ja 6,8 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat laskivat 0,6 prosenttia edelliskuusta ja 2,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Nousussa hinnat olivat ainoastaan Malmössä, missä kerrostaloasunnot kallistuivat 0,3 prosenttia ja omakotitalot 0,5 prosenttia edelliskuusta.

Valueguard huomauttaa, että HOX-hintaindeksi toipui tammikuussa, minkä jälkeen muutokset ovat olleet hyvin vähäisiä.

”Siten voimme päätellä syksyn alamäen taittuneen. Sitä vastoin emme ole nähneet vastaavaa toipumista kuin edellisten, syksyjen 2007, 2008 ja 2011 luisujen jälkeen. Tämän seurauksena markkinoilla on nyt uudenlainen tilanne, joka ei seuraa aiempia malleja”, Valueguard sanoo tiedotteessaan.

Valueguardin hintatilastot perustuvat muun muassa Mäklarstatistikin kiinteistönvälittäjiltä kokoamiin tietoihin, joista on putsattu kaupankäynnin satunnaista painottumista erityyppisten asuntokohteisiin. Valueguardin indeksejä käyttävät omassa tilastotyössään muun muassa Riksbank ja Ruotsin tilastokeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsissa asuntojen hinnat ennallaan maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat