Talous Suunnittelu Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Taaleri rahoittaa Turun Ratapiha -hanketta

Taalerin kiinteistökehitysrahasto rahoittaa Turun Ratapihan Kehitys oy:n kumppanina Turun Ratapiha -hankkeen kehitysvaihetta.

Tiedotteen mukaan Turun kaupunki käynnisti helmikuussa yhdessä kehitysyhtiön kanssa Ratapihan alueen kaavamuutoksen.

Tavoitteena on, että asemakaavoitus on lainvoimainen vuoden 2019 loppuun mennessä. Lähes puolen miljardin euron ja 170 000 neliön kaupunkikehityshankkeen rakennustyöt voitaisiin siten käynnistää vuoden 2020 aikana.

Kaavaluonnoksen pohjalta käynnistetään Turun Ratapiha -hankkeen arkkitehtikutsukilpailu toukokuussa 2018. Arkkitehtikilpailun voittaja valitaan viimeistään elokuussa 2018.

”Arkkitehtikilpailulla haetaan kansainvälisesti merkittävää 2020-luvun kaupunkikehityskokonaisuutta, joka yhdistää tapahtumaliiketoiminnan, perhematkailun, elämykset ja liikunnan”, Taalerin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Jouni Alho kertoo.

Yksi Turun kärkihankkeista

Tiedotteen mukaan Turun Ratapiha on yksi Turun kaupungin kärkihankkeista, jonka tavoite on valmistua vuonna 2022. Hankkeesta suunnitellaan ympärivuotista perhematkailun kohdetta keskustan tuntumaan.

”Alueelle suunnitellaan elämyskeskusta sekä liikunta- ja toimintapuistoja. Ainutlaatuista kävijäkokemusta täydentävät erilaiset kulttuuri- ja näyttelytilat sekä monitoimiareena. Hanke vahvistaa Turun keskustan elinvoimaa matkailu- ja tapahtumakohteena”, Alho toteaa.

Taaleri on myös ilmoittanut järjestelevänsä rahoitusta Turun keskustan torin alle rakennettavaa pysäköintilaitosta varten. Yhtiö tutkii myös mahdollisuutta olla sijoittajana hankkeessa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia