Asuntosijoittamisen kuumille markkinoille uusi palvelu – ”Parhaat kohteet eivät välttämättä koskaan tule julkisesti tarjolle”

Palvelua tarjoaa paikallisista yrittäjistä koostuva OVV-vuokranvälitysketju, jolla on toimistot 12 paikkakunnalla.

OP Vuokratuotto -rahasto rakennutti uutta kohdetta Vantaan Tikkurilaan syksyllä 2017. Kuva: Kalle Koponen / HS

Digitaalisuus etenee asuntomarkkinoilla. Sijoitusyhtiö Investors House kertoo, että sen tytäryhtiö OVV on avannut verkossa valtakunnallisen markkinapaikan, jossa voi ostaa tai myydä sijoitusasuntoja.

OVV Asuntopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Timonen sanoo, että kyseessä on digitaalinen palvelualusta, joka toimii itsepalveluperiaatteella. Se on etupäässä suunnattu asuntosijoittajille, jotka etsivät uusia sijoituskohteita ja toisaalta tarjontapuolella niille, jotka haluavat laittaa myyntiin vanhoja tai vasta rakennettuja asuntoja.

Sijoitusasuntomarkkinoiden kuumeneminen on jatkunut jo pitkään. Rakennuslehden markkinakatsaus huhtikuussa osoitti, että uusien asuntojen huima aloitustahti ei ole hiipunut lainkaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Liikkeellä eivät enää ole pelkästään rahastot ja ammattisijoittajat vaan samoista asunnoista kilpailevat yhä useammin myös tavalliset kansalaiset.

Timonen sanoo, että uutta Vuokrakas-palvelua lähdettiin kehittämään, koska yksityisillä asuntosijoittajilla on tämän hetken markkinatilanteessa vaikeuksia löytää kiinnostavia sijoituskohteita.

’’Parhaat kohteet eivät välttämättä koskaan tule julkisesti tarjolle.”

Vuokrakas-palvelu ei lähde liikkeelle tyhjästä, vaan siinä on mukana heti alkuvaiheesta lähtien noin 5 000 asuntosijoittajaa, jotka ovat OVV-ketjun vanhoja asiakkaita.

OVV-ketju on paikallisista yrittäjistä koostuva vuokranvälitysketju, jolla on toimistot 12 paikkakunnalla. Se on toiminut vuodesta 1994 saakka ja on maan suurimpia vuokra-asuntojen välittäjiä. Vuonna 2016 se siirtyi Investor Housen tytäryhtiöksi.

OVV Asuntopalvelut omistaa enemmistön Vuokrakas Oy:n osakekannasta. Loppuosa osakkeista on OVV-ketjun kuuluvilla yrittäjillä, jotka ovat osallistuneet palvelun rakentamiseen.

Vuokrakkaan kautta voi hakea asuntoja koko maasta. Hakuja voi tehdä asunnon sijainnin, arvon, koon tai nettotuottotavoitteen perusteella. Tarjolla on myös asuntoja, jotka eivät ole välittäjämyynnissä.

Timonen uskoo, että palvelua käyttävä nykyinen 5 000 sijoittajan kantajoukko ”tuplaantuu hyvin äkkiä, koska asuntosijoittaminen on kasvava ala, ja meidän kauttamme voi saada palvelua koko maan alueella”.

Viiden tuhannen sijoittajan joukko koostuu Timosen mukaan yksityisistä asuntosijoittajista. Näiden omistuksessa oleva asuntojen määrä vaihtelee yhdestä asunnosta 500 asuntoon.

Vuokrakas-palvelun voi yhdistää OVV-ketjun välityspalveluun. Tällöin asuntosijoittaja voi ostaa asunnon nettipalvelun kautta ja antaa sen jälkeen kaikki vuokraamiseen liittyvät käytännön toimet, kuten vuokrauksen ja vuokranmaksun valvonnan, OVV:n hoidettavaksi.

”OVV yhdistää digitaalisen ja henkilökohtaisen palvelun. Asunnon ostaminen oman asuinpaikkakunnan ulkopuolelta helpottuu”, Timonen sanoo.

Vuokrakas ei aio Timosen mukaan millään lailla rajoittaa kaupankäyntiä markkinapaikassa, vaan siellä voivat asioida myös isommat toimijat kuten asuntorakennuttajat tai rakennusliikkeet, jotka voivat laittaa myyntiin isojakin eriä asuntoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asuntosijoittamisen kuumille markkinoille uusi palvelu – ”Parhaat kohteet eivät välttämättä koskaan tule julkisesti tarjolle””

  1. Hauska brändi. Kun VVO teki itsestään Koijaamon niin tämä on sitten OVV.

  2. Aivan 😉 OVV aloitti toimintansa 1994 Opiskelijoiden Vuokravälityksenä ja nimen muuttuessa OVV Asuntopalveluksi säilytimme nimessä juuremme – halun ja kyvyn työskennellä myös nuorten kanssa. Välitämme yksityisen tahon omistamia sijoitusasuntoja, joten siinä mielessä olemme aika kaukana Koijaamosta….

Vastaa