Kokeile kuukausi maksutta

Kojamo suunnittelee listautumista Helsingin päälistalle

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle, pörssiä ylläpitävä Nasdaq kertoo tiedotteessaan.

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle, pörssiä ylläpitävä Nasdaq kertoo tiedotteessaan.

Aiemmin VVO-Yhtymä-nimellä tunnettu Kojamo tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumiseen liittyviä palveluja pääasiassa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Lahdessa sekä Oulussa ja Jyväskylässä.

Yhtiö on Suomen suurimpia asuntosijoitusyhtiöitä, ja sen omistamien sijoituskiinteistöjen arvo oli yhtiön mukaan 4,9 miljardia euroa. Kojamon liikevaihto oli viime vuonna 337 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 266,7 miljoonaa euroa.

Listautumisannilla pyritään keräämään noin 150 miljoonaa euroa.

Kerätyt varat on yhtiön mukaan tarkoitus käyttää Kojamon kasvustrategian tukemiseen muun muassa asuinkiinteistöjen hankintoihin, kehityshankkeisiin ja muihin kasvuinvestointeihin. Osa summasta menee kuitenkin osittaiseen velkojen maksamiseen ja yhtiön yleisiin tarpeisiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kojamo suunnittelee listautumista Helsingin päälistalle”

  1. Pikku nurkkaa olisi tarjolla sijoittajille 5 miljardin kasasta. Listautuminen on johdolle niin iso revohka ja maksaa ainakin 4 miljoonaa euroa että samalla kannattaisi ottaa enemmän joutorahaa kuleksimasta. Vakiintuneita omistussuhteita ei haluta heiluttaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat