Eläkevakuutusyhtiö Elon listaamattomista sijoituksista vastaava Timo Stenius arvioi, että asuntosijoitusyhtiö Kojamon suunnittelema pörssilistaus voi muodostua poliittisesti vaikeaksi.

Timo Stenius: Kojamon listautuminen voi muodostua poliittisesti hankalaksi

Eläkevakuutusyhtiö Elon listaamattomista sijoituksista vastaava Timo Stenius arvioi, että asuntosijoitusyhtiö Kojamon suunnittelema pörssilistaus voi muodostua poliittisesti vaikeaksi.

Kirjoittaja(t) Hannu Lättilä

”On hyvä kysymys, miten se (Kojamon listautuminen) vaikuttaa poliittiseen tilanteeseen ja keskusteluun. Se on ilman muuta vaikea paikka, jos vuokrat nousevat yhä ja asuminen kallistuu edelleen. Voi käydä niin, että listaus antaa vääränlaisen signaalin poliittisille päättäjille, jotka haluavat rajoittaa vuokria, ja siihen voi jopa tulla uutta lainsäädäntöä”, Stenius kommentoi kysymystä Kojamon listautumisesta KTI:n ja MSCI:n järjestämässä kiinteistöalan seminaarissa Helsingissä 24. toukokuuta.

Stenius kuului tapahtumassa paneeliin, jolta yleisön joukossa ollut toimittaja kysyi, onko julkisesta omistuksesta periaatteessa vapaa pörssi oikea paikka asuntosijoitusyhtiölle, jonka omistajina on ammattiliittoja ja eläkeyhtiöitä.

Steniuksen mukaan poliittinen tilanne voikin muodostua vaikeaksi niille instituutioille, jotka ovat sijoittaneet asuntoihin. Elo on itse sijoittanut Kojamon kilpailijaan Satoon.

Sen sijaan markkinoiden kannalta Stenius piti Kojamon listautumista hyvänä asiana.

”Markkinoille on hyvä, että meillä on sellainen peluri, joka keskittyy tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämiseen. Listaus antaa Kojamolle myös mahdollisuuden saada uutta osakepääomaa ja käyttää lisää rahaa asunto-ohjelmaansa. Se on hyvä tarjonnan ja markkinoiden kannalta.”

Aikaisemmin VVO-nimellä toiminut yhtiö suunnittelee listautuvansa Helsingin pörssin päälistalle vielä kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana. Kojamo aikoo kerätä listautumisessa 150 miljoonan euron bruttovarat laskemalla liikkeelle uusia osakkeita.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Timo Stenius: Kojamon listautuminen voi muodostua poliittisesti hankalaksi”

  1. Voidaan kysyä miksi Varma-Ilmarinen myi Saton ruotsalaisille, Koijaamon hintaa ei ilmeisesti saada tasoille ilman pörssin kautta haettua vauhtia.
    Jo perinteisesti pörssistä haetaan taas enemmän hintaa kuin fyrkkaa, tältä näytti Satonkin hanke aikoinaan.

  2. En usko että vuokrasääntely palaisi takaisin, lainsäädäntöä muutettiin että saadaan yksityisten omistajien asunnot vuokramarkkinoille. Nyt yksityiset ovat suurin toimija, asuntoja huomattavasti enemmän kuin yhdelläkään suurella ja lisää tulee.

    Ja Kiurun lupaamia 12 €/m2 asuntoja tuottaa A-Kruunu, valtio voi pumpata sinne lisää pääomia ja antaa Senaatin tontteja. Ei tarvita sääntelyä kun hinnoittelu on YM:n ohjauksessa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi