Uponorin tulos parani – kasvua hillitsivät kylmä sää ja valuuttamuutokset

Talotekniikkavalmistaja Uponorin tulos parani tammi-maaliskuussa lähes analyytikkoennusteiden mukaisesti.

Annolovon tehtaalla on Ecoflex- putken tuotantolinja.

Liikevaihtokin nousi valuuttakurssien negatiivisista vaikutuksista huolimatta.

Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakosken mukaan ensimmäinen neljännes oli kokonaisuutena melko yllätyksetön.

”Verrattuna vuoden 2017 vastaavaan jaksoon, pääsiäinen ajoittui nyt ensimmäisen neljänneksen loppuun vähentäen toimituspäiviä. Tämä vaikutti liikevaihtoomme, samoin kuin pitkittynyt talvi vaikeutti rakennustoimintaa monilla Uponorin tärkeillä markkinoilla”, Luomakoski sanoo osavuosikatsauksessa.

Uponorin tulos ennen veroja kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 13,2 miljoonaan euroon viime vuoden 11,3 miljoonasta eurosta.

Tulos jäi vain hiukan ennustepalvelu Inquiry Financialin keräämästä analyytikkoennusteesta, joka oli 13,4 miljoonaa euroa (mediaani).

Liiketulos ilman kertaeriä parani 17,0 miljoonaan euroon vertailukauden 15,0 miljoonasta eurosta, kun odotus oli 16,3 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos pysyi 0,11 eurossa.

Liikevaihto nousi 4,5 prosenttia 276,9 miljoonaan euroon 265,1 miljoonasta eurosta. Analyytikoiden odotuksissa oli 266 miljoonan euron liikevaihto. Ilman valuuttakurssimuutoksia liikevaihto kasvoi 10,7 prosenttia.

Talotekniikassa Euroopassa kasvu vaikeaa

Luomakosken mukana talotekniikka-segmentissä Euroopassa kasvun aikaansaaminen oli edelleen haasteellista. Sen sijaan Pohjois-Amerikassa talotekniikan vuosi alkoi suotuisana, mutta myönteinen kehitys ei kuitenkaan näy raportoiduissa euromääräisissä luvuissa valuuttakurssimuunnosten takia.

Uponor pitää ennallaan helmikuussa antamansa ohjeistuksen. Yhtiö odottaa, että sen orgaaninen liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto ilman valuuttakurssien vaikutusta paranee tänä vuonna viime vuodesta.

Uponorin mukaan rakentaminen ja alan kysyntä pysyivät ensimmäisellä neljänneksellä vakaina tärkeimmillä markkinoilla. Yhtiö odottaa rakennusalan kehityksen säilyvän lähitulevaisuudessakin samankaltaisena.

Yhtiö odottaa, että sen investoinnit pysyvät likimain samalla tasolla kuin viime vuonna. Investointeja tehdään lähinnä Pohjois-Amerikan tuotantokapasiteetin laajennukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uponorin tulos parani – kasvua hillitsivät kylmä sää ja valuuttamuutokset”

Vastaa