YIT järjestelee velkasalkkuaan fuusion jälkeen

Rakennuskonserni YIT suunnittelee kahden uuden euromääräisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskua.

Rakennuskonserni YIT suunnittelee kahden uuden euromääräisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskua.

Samaan aikaan yhtiö julkistaa vapaaehtoisen ostotarjouksen ja lunastuksen 2020 ja 2021 erääntyvistä lainoista.

Järjestelyillä yhtiö kertoo varautuvansa tuleviin velkojen takaisinmaksuihin, yleisiin rahoitustarpeisiin sekä pidentävänsä velkojen keskimääräistä maturiteettijakaumaa. YIT haluaa optimoida velkasalkkuaan helmikuussa tapahtuneen YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen jälkeen.

YIT:n tiedotteen mukaan uusien joukkolainojen liikkeeseenlaskun odotetaan toteutuvan lähiaikoina markkinatilanteen niin salliessa. Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat OP Yrityspankki ja SEB.

Samalla YIT tekee käteistarjouksen maaliskuussa 2020 erääntyvien 100 miljoonan euron 6,250 prosentin joukkolainojen ja maaliskuussa 2021 erääntyvien 50 miljoonan euron 5,500 prosentin joukkolainojen ennenaikaisesta takaisinostosta .

Takaisinostotarjouksen mukaisesti yhtiö tarjoutuu ostamaan kaikki 2020 ja 2021 velkakirjat, mutta pitää itsellään oikeuden harkintansa mukaan päättää velkakirjojen takaisin ostettavaksi hyväksymisestä tai hyväksymättä jättämisestä.

Takaisinostotarjouksen hyväksymisen edellytyksenä on uusien velkakirjojen liikkeeseenlaskun hinnoittelu sekä pääjärjestäjien ja yhtiön välisen liikkeeseenlaskusopimuksen toteuttaminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT järjestelee velkasalkkuaan fuusion jälkeen”

Vastaa