Korkean tornitalon rakennustyöt etenevät Kalasatamassa Helsingissä. Kuva: Mika Ranta / HS

Rakennusyhtiöiden luottamus tulevaan nousi kesäkuussa

Rakentamisen luottamusindikaattori nousi +7 pisteeseen. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Teollisuuden luottamus parani kesäkuussa, kun taas vähittäiskaupan ja palvelualoilla luottamus oli hienoisessa laskussa, käy ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) keskiviikkona julkistamista luottamuisndikaattoreista.

EK:n tiedotteen mukaan teollisuuden luottamus kohosi hieman kesäkuussa. Indikaattorin uusin saldoluku on +14, kun toukokuussa lukema oli +10. Teollisuusyritysten luottamus on edelleen selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamusindikaattori nousi +7 pisteeseen edelliskuun +6 pisteestä. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Rakentamisen tilaustilanne kohentui lievästi kesäkuussa ja henkilökunnan määrän hienoisen kasvun ennakoidaan jatkuvan lähikuukausien aikana.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli toukokuussa vähän EU-maiden keskiarvoa matalammalla.

Palveluyritysten luottamusindikaattori sai kesäkuussa lukeman +18, kun toukokuun lukema oli +23. Indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +14.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori laski +15 pisteeseen toukokuun +16 pisteestä. Aikasarjan pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyhtiöiden luottamus tulevaan nousi kesäkuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi