Skanska nousi rakennusalan yhtiöistä ykköseksi, kun Universum selvitti laajassa opiskelijatutkimuksessaan opiskelijoiden mielestä ihanteellisimpia työnantajia.

Skanska, YIT ja Ramboll pomppasivat kärkikymmenikköön opiskelijoiden suosikkilistalla

Skanska nousi rakennusalan yhtiöistä ykköseksi, kun Universum selvitti laajassa opiskelijatutkimuksessaan opiskelijoiden mielestä ihanteellisimpia työnantajia.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Universumin tutkimuksessa haastateltiin marraskuun 2017 ja huhtikuun 2018 välisenä aikana yhteensä 10 602 suomalaista opiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

Skanska oli kaikista tekniikan alan työnantajista sijalla viisi. Kuudenneksi nousi YIT, joka oli siis rakennusalan kakkonen. Suunnittelutoimistoista suosituin työnantaja oli Ramboll, joka sijoittui tekniikan listalla kymmenenneksi.

”Skanska on tehnyt pitkäjänteistä työtä opiskelijoiden arvostamilla osa-alueilla, ja se näkyy nyt myös tuloksissa. Opiskelijayhteistyössä toimintamme keskittyy erityisesti Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmaan”, kertoo Skanskan henkilöstön kehityspäällikkö Aija Harju tiedotteessa.

Skanska oli kyselyssä tekniikan alan työnantajien joukossa kärjen suurin kirijä, sillä se nousi listalla 17 sijaa.

Rakennusyhtiöt olivat muutoinkin rivakoita nousijoita, sillä YIT:llä nousua kertyi kymmenen sijaa viime vuoteen verrattuna.

”Nuorten osaajien kasvattaminen rakennusalalle on ollut strateginen valintamme jo vuosia. Pitkäjänteinen opiskelijoihin satsaaminen, henkilöstön kehittäminen ja monipuoliset uramahdollisuutemme näkyvät houkuttelevuudessamme työnantajana”, sanoo YIT:n rekrytointi- ja resurssipäällikkö Timo Piili.

Ramboll suunnittelutoimistojen ykkönen

Ramboll puolestaan nousi kärkikymmenikköön ja oli tekniikan alan opiskelijoiden mielestä houkuttelevin työnantaja suunnittelutoimistojen joukossa.

”Opiskelijayhteistyö on meille tärkeää ja tarjoamme vuosittain useille kymmenille opiskelijoille harjoittelupaikan, mahdollisuuden lopputyön tekemiseen tai työskentelyyn erilaisissa hankkeissa”, kertoo Rambollin henkilöstöjohtaja Minna Koisti.

Tänä kesänä Ramboll tarjoaa Suomessa töitä noin 70 kesätyöntekijälle. Viime vuonna Ramboll työllisti Suomessa kaikkiaan noin 120 harjoittelijaa ja kesätyöntekijää.

Merkityksellisyyttä kaivataan

Universumin mukaan tutkimustuloksista käy ilmi, että opiskelijat kaipaavat uraltaan eniten merkityksellisyyttä sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa.

Työnantajilta odotetaan kilpailukykyisen peruspalkan lisäksi erityisesti monipuolisia työtehtäviä ja ystävällistä työkulttuuria, jossa työntekijöitä kunnioitetaan.

Tekniikan ja luonnontieteiden alojen TOP-10 työnantajat Universumin kyselyssä:

1.Kone
2.ABB
3.Wärtsilä
4.Valmet
5.Skanska
6.YIT
7.Google
8.Neste
9.UPM
10.Ramboll

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Skanska, YIT ja Ramboll pomppasivat kärkikymmenikköön opiskelijoiden suosikkilistalla”

  1. ”Nuorten osaajien kasvattaminen rakennusalalle on ollut strateginen valintamme jo vuosia. Pitkäjänteinen opiskelijoihin satsaaminen, henkilöstön kehittäminen ja monipuoliset uramahdollisuutemme näkyvät houkuttelevuudessamme työnantajana”, sanoo YIT:n rekrytointi- ja resurssipäällikkö Timo Piili.

    Itse olen hakenut opiskeluaikana kolmesti YIT:ltä ja kahdesti Skanskalta töitä/kesätöitä, mutta kertaakaan ei kumpikaan edes vaivautunut vastaamaan etten tullut valituksi. No, kyllä sitä sitten juhannuksena viimeistään ymmärsi ettei ko. kioskeilla olen tarvetta minun talentilleni eikä työpanokselleni. Enpä ole minäkään sitten vastavuoroisesti ollut opiskeluvuosien jälkeen pätkän vertaa kiinnostunut näiden yritysten satunnaisista rekrytointikampanjoista enkä heidän nykyisestä tuskastaan löytää osaavia ja kokeneita työntekijöitä…

    1. Et välttämättä ole menettänyt mitään. Kokoluokkaa pienemmissä yrityksissä saatat saada hieman enemmän osaamistasi vastaavaa aitoa vastuuta ja vähemmän byrokratiaa.

  2. Itse olen ollut YIT:llä kerran työnjohtajana hyvä paikka ainakin sen muutaman kuukauden mitä olin työkaverit erittäin mukavia, mutta palkka ja muut edut parempia pienemmissä firmoissa ja työtehtävät monipuolisempia. Tosin tämä on vain minun mielipiteeni.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi