Kokeile kuukausi maksutta

Tunteja kestävät remontti­esittelyt piinaavat vanhuksia – Kuluttaja-asiamies puuttui yritysten aggressiiviseen kotimyyntiin

Remontti- ja korjauspalveluiden kotimyyntiä koskevien ilmoitusten määrä on kasvanut viime vuosina, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Kasvussa ovat olleet erityisesti erilaisten remontti- ja korjauspalveluiden kotimyynnistä tehdyt ilmoitukset. Kuva: Emilia Kangasluoma

Kotimyyntiä koskevien ilmoitusten määrä on kasvanut viime vuosina, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto tiedotteessa.

Erityisesti on kasvanut erilaisten remontti- ja korjauspalveluiden kotimyynnistä tehdyt ilmoitukset.

Ilmoituksissa on kerrottu esimerkiksi tunteja kestävistä myyntiesittelyistä, joiden aikana myyjä ei poistu pyynnöistä huolimatta. Samoin ongelmia ovat aiheuttaneet peruutusoikeudet tai sen puuttumisesta kertominen.

Palveluita on usein kaupattu iäkkäille ihmisille.

Kuluttaja-asiamies on selvittänyt Idekon, Suomen Lämpöikkunan, Pohjolan Energian, Kotisunin ja RestaKodin kotimyyntimenettelyjä.

Selvityksessä todettiin, että Suomen Lämpöikkuna, Ideko ja KotiSun olivat menetelleet kuluttajansuojalain vastaisesti iäkkäiden huomioimisen ja aggressiivisen kotimyynnin osalta.

Kuluttaja-asiamies edellyttää kaikkia viittä yritystä sitoutumaan ongelmallisten menettelyjen korjaamiseen. Ongelmat liittyivät esimerkiksi sopimusehtoihin. Kuluttaja-asiamies odottaa yrityksiltä kesän aikana vastauksia sitoumuspyyntöihin.

Oikaisu 21.6.2018 kello 11.35: Poistettu otsikosta ja tekstistä virheellinen tieto, että kuluttaja-asiamies puuttui viiden yrityksen aggressiiviseen kotimyyntiin. Vain kolme yritystä on selvityksen mukaan harjoittanut kuluttajansuojalain vastaista aggressiivista kotimyyntiä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tunteja kestävät remontti­esittelyt piinaavat vanhuksia – Kuluttaja-asiamies puuttui yritysten aggressiiviseen kotimyyntiin”

  1. Kaikkien yrityksien johtajat taitaa olla pohjois-pohjanmaalta tiettyyn seuraan kuuluvaa väkeä ja heillä on lupa varastaa ei seuraan kuuluvilta.

  2. Juu on kumma että tämä ryhmittymä käyttää häikelemättä hyväkseen iäkkäitä ihmisiä, . Missä moraali ? Sipiläkään ei voi estää omiaan…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat