Pasilan uusi kaupunkikeskus Tripla uudistaa Pasilan alueen ilmettä. Keskus valmistuu vaiheittain vuosien 2019-2022 aikana. Kuva: YIT

OP:n Rautionmaa: YIT:n kurssinousu yllättävä

Rakennuskonserni YIT kertoi eilen toisen neljänneksen odotettua heikommasta tuloksestaan ja kuvaili itsekin tulostaan epätyydyttäväksi.

Kirjoittaja(t) Startel

OP:n analyytikko Matias Rautionmaan mukaan osavuosikatsauksessa ei kuitenkaan tullut juurikaan uutta.

”Se meni niin kuin yhtiö sanoi. YIT antoi kesäkuussa ohjauksen, jossa se sanallisesti kuvaili, että toisesta neljänneksestä tulee heikko. Toisaalta loppuvuosi tulee olemaan hyvä”, Rautionmaa kertoo uutistoimisto Startelille.

YIT:n osake lähti alun laskun jälkeen nousuun ja oli eilen iltapäivällä kolmen maissa edennyt yli viisi prosenttia. Rautionmaa ei keksi osakkeen liikkeelle juuri muuta syytä kuin kassavirran, joka oli toisella neljänneksellä parempi kuin ensimmäisellä.

”Kurssinousu on yllättävä. Siihen voi myös vaikuttaa ulkomaisten shorttaajien käytös”, Rautionmaa sanoo.

YIT:n tulos jäi reilusti analyytikkoennusteista, jotka odottivat reilun 11 miljoonan euron voitollista tulosta. Tulos ennen veroja jäi kuitenkin 1,3 miljoonaa euroa tappiolle.

”En tiedä, miksi konsensus on noin korkea. Onko ennusteita sitten päivitetty kesän aikana?”, Rautionmaa pohtii.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “OP:n Rautionmaa: YIT:n kurssinousu yllättävä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi