YIT:n tulos heikkeni odotettua jyrkemmin

Rakennuskonserni YIT:n tulos jäi selvästi odotettua heikommaksi, mutta liikevaihto laski ennakoitua vähemmän.

YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Yhtiö luonnehtii tulostaan epätyydyttäväksi.

YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät helmikuun alussa, ja tässä esitetyt luvut ovat YIT:n osavuosikatsauksessaan ilmoittamia yhdistyneen yhtiön pro forma -lukuja.

”Konsernin tulos parani selvästi alkuvuodesta, mutta ei ole tyydyttävä, sillä segmenttien suorituskyvyssä on epätasaisuutta”, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo osavuosikatsauksessa.

YIT:n tulos ennen veroja (pro forma) painui huhti-kesäkuussa 1,3 miljoonaa euroa tappiolliseksi, kun vuotta aiemmin vastaavaan aikaan tulos oli 23,3 miljoonaa euroa voitollinen. Ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat povanneet keskimäärin 11,1 miljoonan euron positiivista tulosta.

”Asuminen Suomi ja CEE -segmentti jatkoi vahvaa kehitystään, ja huhti-kesäkuussa segmentin oikaistu liikevoittomarginaali oli lähes 10 prosenttia. Tulosta heikensi viime vuoteen verrattuna Infraprojektit-segmentin heikko tulos. Venäjällä ei ennakoidusti valmistunut kohteita, mikä näkyi alhaisena liikevaihtona ja liiketappiona”, kauniskangas sanoo.

Tulosohjeistus pysyy ennallaan

Liikevaihto laski 909 miljoonaan euroon 983 miljoonasta eurosta, kun odotuksissa oli 855 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen liiketulos heikkeni lähes kaksi viidennestä painuen 24,4 miljoonaan euroon 39,5 miljoonasta eurosta. Ennuste oli 26,1 miljoonaa euroa.

Osakekohtainen tulos painui 0,02 euroa tappiolle vuodentakaisen 0,09 euron voiton jälkeen.

”Odotamme vahvaa loppuvuotta aktiivisen päällystyskauden, toimitilahankkeiden myyntien ja lisääntyvien asuntokohteiden valmistumisten ansiosta. Positiivista kehitystä tukevat toimet integraation läpiviemiseksi sekä synergiahyötyjen saavuttamiseksi”, Kauniskangas sanoo.

YIT pitää tulosohjeistuksensa ennallaan ja odottaa pro forma -liikevaihtonsa tänä vuonna laskevan 2-6 prosenttia viime vuoden 3862,5 miljoonasta eurosta. Oikaistun pro forma -liikevoittonsa yhtiö arvioi olevan 130-160 miljoonaa euroa viime vuoden 138,9 miljoonan euron jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n tulos heikkeni odotettua jyrkemmin”

Vastaa