Kokeile kuukausi maksutta

Brittiyhtiö ostamassa Technopoliksen

Brittiläinen kiinteistösijoitusyhtiö on tehnyt ostotarjouksen kaikista kiinteistösijoitusyhtiö Technopoliksen osakkeista.

Kildare Partners ja Technopolis ovat tiistaina 28. elokuuta allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan brittiyhtiö tekee julkisen käteisostotarjouksen kaikista suomalaisyhtiön osakkeista. Technopoliksen hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella yhtiön osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Kildare Partners tarjoaa osakkeista 4,65 euroa kappaleelta. Tarjousvastike ylittää noin 13,7 prosentilla Technopoliksen osakkeen 4,09 euron päätöskurssin Helsingin pörssissä 27. elokuuta ja 18,6 prosentilla 12 kuukauden keskikurssin 3,92 euroa. Tarjoushinta vastaa täsmälleen Technopoliksen tammi-kesäkuun puolivuotiskatsauksessa raportoimaa osakekohtaista Epra-nettovarallisuutta mutta ylittää oikaistun Epra-nettovarallisuuden 14,8 prosentilla.

Ostotarjouksen perusteella Technopoliksen kaikkien osakkeiden arvoksi muodostuu noin 729,7 miljoonaa euroa.

Ostotarjous alkaa arviolta 7. syyskuuta ja päättyy 8. lokakuuta.

Technopolis: Ei vaikutusta johtoon

Technopoliksen suurimmat osakkeenomistajat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Mercator Capital ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Ne omistavat yhteensä noin 34,5 prosenttia Technopoliksen osakkeista. Nämä yhtiöt voivat kuitenkin vielä vetäytyä tarjouksen hyväksynnästä, mikäli joku kolmas osapuoli tekee kaikkia osakkeita koskevan julkisen ostotarjouksen, jonka vastike on vähintään 5,12 euroa osakkeelta.

Varman ja Mercatorin jälkeen Technopoliksen omistus on hyvin hajautunutta. Kolmanneksi suurin omistaja on Oulun kaupunki, jonka omistusosuus oli heinäkuun lopussa 2,5 prosenttia. Ulkomaiset sijoittajat omistivat tuolloin yhtiöstä 36,2 prosenttia.

Ostotarjouksen perusteella Technopoliksen kaikkien osakkeiden arvoksi muodostuu noin 729,7 miljoonaa euroa.

Technopoliksen pörssitiedotteen mukaan ostotarjouksen toteutumisen ei pitäisi aiheuttaa välittömiä olennaisia vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan tai varoihin eikä johdon tai työntekijöiden asemaan tai toimistojen sijaintiin. Tarjouksentekijä aikoo kuitenkin muuttaa Technopoliksen hallituksen kokoonpanoa ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen.

”Olen vakuuttunut, että tämä kauppa avaa aivan uudenlaisia kasvumahdollisuuksia Technopolikselle niin Suomessa kuin kansainvälisestikin”, yhtiön toimitusjohtaja Keith Silverang toteaa tiedotteessa.

”Ostotarjous merkitsee Kildare Partnersille suurta harppausta jalansijan saamisessa alueella sekä jatkuvaa laajentumista ensiluokkaisten ja dynaamisten toimistoratkaisujen alalla”, Kildare Partnersin toimitusjohtaja Jay McLennan puolestaan sanoo.

Lisää eväitä kansainväliseen laajenemiseen

Tiedotteen mukaan Kildare Partners on vaikuttunut Technopoliksen menestyksekkäästä kehityksestä sekä uudenaikaisen ja monipuolisen portfolion ja vahvan alustan rakentamisesta ja uskoo, että toimiminen yhdessä tarjoaa mahdollisuuksia molemmille osapuolille.

Yritysjärjestelyn uskotaan tarjoavan Technopolikselle alustan kehittää liiketoimintaansa uudelle tasolle hyödyntäen Kildare Partnersin Euroopan-laajuista verkostoa.

Tarjouksentekijän näkemyksen mukaan oikeanlaisella tuella Technopoliksen yhteisten työympäristöjen ja palveluiden liiketoimintamallia voidaan tehostaa ja laajentaa edelleen kansainvälisesti.

Virallisesti ostotarjouksen tekee Kildare Nordic Acquisitions S.à r.l, jonka omistaa rahasto Kildare European Partners II, L.P.

Vuonna 2013 perustettu Kildare Partners on hankkinut yhteensä noin 4,4 miljardin euron arvosta kiinteistöomaisuutta Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta, Alankomaista, Irlannista, Italiasta, Ruotsista, Norjasta, Ranskasta, Portugalista ja Belgiasta.

Lisätty linkki klo 16.39.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Brittiyhtiö ostamassa Technopoliksen”

  1. Lähti iso kiinteistömassa kiertoon pääomasijoittajalta toiselle. Mutta onhan se hyvä että kelpaa rahalle jota maailmassa piisaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat