Helsingin sairaalakoulu saa uudet tilat Taka-Töölöstä – uudisrakennus on tilapäinen

Pysyvä opetuspaikka ratkeaa vasta Laakson sairaalajärjestelyjen yhteydessä.

Pysyvä opetuspaikka ratkeaa vasta Laakson sairaalajärjestelyjen yhteydessä.

Sophie Mannerheimin sairaalakoulu Helsingissä saa uudet opetustilat. Koulun määräaikainen uudisrakennus nousee Kivelän sairaalan alueelle Taka-Töölöön.

Sairaalakoululla on nyt noin 165 oppilasta, ja se toimii kuudessa pisteessä. Tätä peruskoulua käyvät oppilaat ovat hoidossa helsinkiläisissä sairaaloissa.

Vuosittain sairaalakoululla on oppilaita noin 900. Määräaikainen opetuspaikka korvaisi Mechelininkadun, Nordenskiöldinkadun sekä osan Välskärinkadun tiloista.

Mechelininkadun opetustila ei käy lapsille

Mechelininkadun opetustila ei sovellu lapsille, koska samassa rakennuksessa sijaitsee AA-katkaisuklinikka, aikuisten päihdekuntoutuskahvila sekä huumevieroitusyksikkö. Koululaisten välituntipiha puuttuu kokonaan ja sisäänkäynti on yhteinen muiden toimintojen kanssa.

Sairaalakoulun pysyvää paikkaa ei voida ratkaista ennen Laakson alueelle suunnitellun psykiatrian ja somaattisten sairauksen niin sanottu yhteissairaalahanke varmistuu. Siksi Kivelän sairaalan kupeeseen suunnitellaan tilapäistä rakennusta.

Sophie Mannerheimin koululle tilat vuoraa Fixcel Group. Hankkeen hinta on noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Mannerheim muovasi merkittävästi sairaanhoitajakoulutusta

Helsinki yhdisti suomenkieliset sairaalakoulut vuonna 2011. Silloin koulun nimeksi tuli Sophie Mannerheimin koulu marsalkka Mannerheimin sisaren mukaan.

Kansallisbiografia-verkkojulkaisun mukaan Sophie Mannerheim opiskeli sairaanhoitoa alan uranuurtajan Florence Nightingalen  perustamassa koulussa Lontoossa. Hän työskenteli Kirurgisessa sairaalassa ylihoitajana ja muovasi merkittävästi sairaanhoitajakoulutusta.

Vuonna 1917 hän perusti Kallioon yksinäisten äitien ja lasten sekä orpojen turvakodin, joka siirtyi myöhemmin Mannerheimin Lastensuojeluliiton alaisuuteen lastensairaala Lastenlinnana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin sairaalakoulu saa uudet tilat Taka-Töölöstä – uudisrakennus on tilapäinen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat