Kauppalehti: Tunnin junan suunnittelu etenee

Valtiovarainministeriö julkaisi keskiviikkona budjettiehdotuksensa, jonka mukaan kaupunkien välisiä nopeita yhteyksiä edistetään. Työn alla on Helsinki–Turku-ratayhteyden liikennöiminen tunnissa.

Helsingin päärautatieasema. Kuva Juhani Niiranen / HS

Liikenneviraston projektipäällikkö Heidi Mäenpää kertoo, että suunnittelu on valmis vuonna 2020. Sen lisäksi tarvitaan Espoo–Salo-oikoratasuunnitelma ja investointipäätöksiä koko hankkeessa. Tällä hetkellä suunnitteluun on budjetoitu 40 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriön ehdotuksessa sanotaan, että kun pääradan peruskorjausta suunnitellaan, tulee myös Helsingin ja Tampereen välinen matka voida liikennöidä alle tunnissa perinteisellä kalustolla. Liikennevirasto ei vielä ole ryhtynyt suunnittelu- tai muihin toimenpiteisiin Helsinki–Tampere-välisen alle tunnin yhteyden suunnitteluun, eikä rahoitus ole tiedossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Tunnin junan suunnittelu etenee”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat