Yhdysvaltalainen investointiyhtiö Worldquant on ilmoittanut myyneensä lyhyeksi 1,06 miljoonaa YIT:n osaketta. Ainakin kuusi suursijoittajaa on nyt ilmoittanut myyneensä lyhyeksi YIT:n osaketta. Asiasta kertoi Kauppalehti.

Kauppalehti: Monet suursijoittajat odottavat YIT:n osakekurssin laskevan

Yhdysvaltalainen investointiyhtiö Worldquant on ilmoittanut myyneensä lyhyeksi 1,06 miljoonaa YIT:n osaketta. Ainakin kuusi suursijoittajaa on nyt ilmoittanut myyneensä lyhyeksi YIT:n osaketta. Asiasta kertoi Kauppalehti.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Lehden mukaan lyhyeksi myytynä on yhteensä 5,68 prosenttia YIT:n osakekannasta.

Lyhyeksi myynti tarkoittaa sellaisten arvopapereiden myymistä, joita myyjä ei omista. Myyjä on lainannut osakkeet kolmannelta osapuolelta. Lyhyeksi myyjä odottaa, että hänen lainaamiensa ja sitten myymien osakkeiden kurssi laskee, jolloin hän voi ostaa ne takaisin halvemmalla. Jos myyjän odottama kurssilasku toteutuu, hän tekee osaketta kohti voittoa myynti- ja ostohinnan erotuksen verran vähennettynä kaupankäyntikuluilla.

Rakennuslehti kertoi elokuussa, että ulkomaiset sijoittajat vähensivät selvästi omistustaan YIT:ssä touko-, kesä- ja heinäkuussa. Yhtiön ulkomaalaisomistus painui kolmen kuukauden aikana 21,3 prosentista 9,1 prosenttiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Monet suursijoittajat odottavat YIT:n osakekurssin laskevan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi