Kokeile kuukausi maksutta

Pöyry sai toimeksiannon Kevitsan kaivokselta

Pöyry on saanut Boliden Kevitsa Miningiltä projektinhallinta- ja suunnittelupalveluita koskevan toimeksiannon Bolidenin rikastamon tuotannonlaajennukseen Sodankylässä.

Pöyry on saanut Boliden Kevitsa Miningiltä projektinhallinta- ja suunnittelupalveluita koskevan toimeksiannon Bolidenin rikastamon tuotannonlaajennukseen Sodankylässä.

Toimeksianto käsittää projektinjohtamisen, aikataulutuksen, detaljisuunnittelun sekä rakennusluvan avustamiseen liittyvät palvelut rikastamon laajennusprojektissa. Toimeksiantoon liittyvät palvelut toteutetaan toukokuun 2018 ja maaliskuun 2019 välillä.

Pöyry ei julkista tilauksen arvoa. Yhtiö on ollut mukana Kevitsan kaivoksen hankkeissa lähes vuosikymmenen.

Boliden osti Pohjois-Suomessa sijaitsevan Kevitsan kupari-nikkelikaivoksen kesäkuussa 2016. Toiminta, joka käsittää avolouhoksen ja rikastuslaitoksen, käynnistyi vuonna 2012. Malmirikasteet toimitetaan Bolidenin omalle sulatuslaitokselle Harjavallassa ja ulkopuolisille asiakkaille.

Kevitsan esiintymä, joka löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987, on yksi suurimmista mineraalilöydöksistä Suomessa. Laajennusprojektin tavoitteena on kasvattaa tuotantoa 9,5 miljoonaan tonniin vuosittain. Investointiin kuuluvat merkittävimpinä uusi autogeenijauhatuspiiri sekä rikastesuodatuksessa kapasiteetin lisäys. Investoinnit aloitetaan vuonna 2018 ja täysi tuotanto saavutetaan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry sai toimeksiannon Kevitsan kaivokselta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat