Kokeile kuukausi maksutta

SRV antoi Redin takia tulosvaroituksen – osakekurssi roimassa laskussa

SRV Yhtiöt on alentanut tulosohjeistustaan vuodelle 2018.

Redin kustannukset ovat muodostuneet vieläkin suuremmiksi kuin SRV arvioi vielä puolivuotiskatsauksessaan. Kuva: Anne Kurki

Nyt yhtiö arvioi koko vuoden 2018 operatiivisen liiketuloksen muodostuvan tappiolliseksi lähinnä Redi-kauppakeskuksen kustannusten nousun vuoksi. Redin kauppakeskus avataan asetettujen laadullisten tavoitteiden sekä aikataulun mukaisesti syyskuussa.

Yhtiö kertoi vuoden 2018 puolivuosikatsauksessaan, että sen operatiivista liikevoittoa heikensivät markkinatilanteen vuoksi nousseet materiaali- ja työvoimakustannukset sekä pidentyneet toimitusajat. Edelleen yhtiö kertoi, että operatiivista liikevoittoa heikensivät kiinteähintaisena rakennusurakkana toteutetun Redi-kauppakeskuksen ennakoitua korkeammat kustannukset. Aiemmin yhtiö arvioi kuitenkin vain, että operatiivinen liiketulos heikkenee, mutta ei maininnut sen painuvan tappiolliseksi.

Juuri valmistuneen päivitetyn loppukustannusennusteen mukaan hankkeen kustannukset muodostuvat edellistä ennustetta suuremmaksi, minkä vuoksi yhtiön operatiivinen liiketulos vuodelta 2018 muodostuu tappiolliseksi. Koko Redi-hankkeen lopullinen tulosvaikutus on nähtävissä kuitenkin vasta kun kauppakeskus ja kaikki asuintornit ovat valmistuneet ja myyty.

Liikevaihdon ja omaperusteisen asuntotuotannon osalta SRV on pitänyt ohjeistuksensa ennallaan puolivuotiskatsaukseensa nähden. Yhtiö arvioi sekä liikevaihdon että asuntotuotannon määrän laskevan vuoteen 2017 verrattuna. SRV odottaa, että vuoden 2018 aikana valmistuu 526 asuntoa, kun viime vuonna lukema oli 782 asuntoa.

SRV Yhtiöt julkistaa tammi-syyskuun osavuosikatsauksensa torstaina 25. lokakuuta.

SRV:n osakekurssi on ollut tulosvaroituksen jälkeen roimassa laskussa Helsingin pörssissä. Yhtiön osake liikkui kello 11.41 aikaan 2,46 eurossa, jossa oli 7,2 prosenttia laskua osakkeen edellisen päivän päätöskurssiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV antoi Redin takia tulosvaroituksen – osakekurssi roimassa laskussa”

  1. Toivottavasti saavat myytyä kauppakeskuksen, ennen kuin firmalta loppuu rahat ja pankeilta luottamus.

  2. Toivottavasti kaikki tornit toteutuu suunnitellusti

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat