Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän Hannikaisenkadun arkkitehtuurikilpailun ehdotukset julkaistu

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan Hannikaisenkatu 27–29:n arkkitehtuurikutsukilpailu on päättynyt. Kilpailun arviointityö on kuitenkin parhaillaan käynnissä ja jatkuu vuoden loppuun saakka. Voittaja julkistetaan 15. tammikuuta.

Ehdotus "Uusi sävel" on yksi neljästä kilpailun ehdokkaasta. Sen kuten muidenkin suunnitelmien suunnittelijat selviävät vasta voittajan valinnan jälkeen.

Kilpailuun oli kutsuttu neljä arkkitehtitoimistoa: Anttinen Oiva Arkkitehdit, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit, Huttunen Lipasti Pakkanen ja Arkkitehtipalvelu. Kaikki kutsutut toimistot jättivät oman ehdotuksensa kilpailuun.

”Tulleet ehdotukset ovat palkintolautakunnan mielestä erittäin laadukkaita. Tiukoista reunaehdoista huolimatta kilpailuehdotukset poikkesivat toisistaan ja perustuivat arkkitehtuuriltaan erilaisiin ratkaisuihin”, kaupunginarkkitehti Leila Strömberg Jyväskylän kaupungilta arvioi.

Kilpailulla haetaan ratkaisuja asumispainotteiselle täydennysrakentamiselle Jyväskylän ydinkeskustaan Hannikaisenkadun varteen. Tavoitteena on löytää korkeatasoinen, nykyisten ja tulevien asukkaiden toiveisiin vastaava sekä toteuttamiskelpoinen suunnitelma.

Kilpailun on järjestänyt rakennuksen toteuttaja AT Hannikaisenkatu oy yhteistyössä Asunto oy Hannikaisenkatu 27–29:n ja Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kilpailuun tulleisiin ehdotuksiin on mahdollista tutustua Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän Hannikaisenkadun arkkitehtuurikilpailun ehdotukset julkaistu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat