Rakennusteho voitti tarjouskilpailun koulun rakentamisesta Oulussa

Paremmin asuntorakentajana tunnettu Oulun Rakennusteho on tehnyt päänavauksen uudelle liiketoiminta-alueelle voittamalla Oulun Tilakeskuksen kilpailutuksen Jokirannan koulun uudisrakennushankkeesta.

Kuva: Uki Arkkitehdit ja Rakennusteho

Oulun kaupunginhallitus päätti vuoden 2018 maaliskuussa, että sisäilmaongelmista kärsinyt Jokirannan koulu puretaan ja sen 600 oppilaalle rakennetaan uusi koulu. Loppuvaiheessa hankkeen kilpailutuksessa Rakennustehon ja Uki Arkkitehtien laatima suunnitelma ”Tiedon virta” arvioitiin hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi.

Jokirannan koulun rakennushanke toteutetaan Suunnittele ja rakenna -urakkana. Kehitysvaihe käynnistetään heti, minkä jälkeen tehdään urakkasopimus. ”Me tarjoamme enemmän kuin seiniä. Teemme suunnittelutyötä yhdessä tilaajan kanssa jo kehitysvaiheessa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi”, Rakennustehon hankekehityspäällikkö Matti Tarkiainen sanoo yhtiön tiedotteessa.

”Hankkeen suunniteltu rakennustöiden aloitusajankohta on elokuussa 2019, ja rakennus luovutetaan tilaajalle joulukuussa 2020. Tärkeintä tässä hankkeessa on hyvä yhteistoiminta eri osapuolten välillä”,

Tarkiaisen mukaan Rakennusteho on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa määrätietoista kehitystyötä koulurakentamisen vaatiman osaamisen kasvattamiseksi.

”Periaatteenamme ei ole tarjota halvinta urakkahintaa vaan laadukas kokonaisuus, jonka muodostavat pedagogisesti laadukas oppimisympäristö, tilojen muuntojoustavuus, puhdas sisäilma sekä elinkaarikestävyys.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusteho voitti tarjouskilpailun koulun rakentamisesta Oulussa”

  1. Onneksi olkoon, olette valinneet tosi hyvän ja laadusta kiinni pitävän rakennusliikkeen 🙂

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi