Työnjohtaja, lähetä kokemuksiasi!

Olen tekemässä Rakennuslehteen juttua siitä, miten työmaiden työnjohto jaksaa ja miten sen hyvinvoinnista pyritään pitämään huolta. Miten itse pyrit huolehtimaan jaksamisestasi? Miten työnantajasi tukee työnjohdon hyvinvointia?

Onko sinulla ollut ongelmia jaksamisesi kanssa? Miten työnantajasi toimi silloin? Miten selvisit ongelmistasi?

Mitkä asiat vaikuttavat työpaikallasi eniten siihen, että työn tekeminen sujuu hyvin?

Kokemuksianne kaivataan kovasti. Voit laittaa minulle meiliä osoitteeseen: merja.mannila@sanoma.com. Kokemukset käsitellään luottamuksellisesti ja nimettömästi.

Iso kiitos!

T: Merja Mannila

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Työnjohtaja, lähetä kokemuksiasi!”

 1. Työnjohtajan työ on erittäin ärsykkeellistä. Toimistoon säntää porukkaa joka ei muista hyviä käytöstapoja. Asioita pitäisi myös hoitaa useammalla rintamalla samanaikaisesti.
  Työn ylikuormituksesta vastuu on työntekijällä. Rajaa ei tule työnantajan puolelta ollenkaan. Asioden priorisoiminen on tärkeintä. Vähemmän tärkeät asiat tehdään vasemmalla kädellä tai ei ollenkaan.

  Työhyvinvointia voisi olla työnantajan puolelta yhteiset pelivuorot, saunaillat tai virkistyspäivät. Johtamisentunti tai kehityskeskustelu ovat hyviä tapoja purkaa ja kehittää työtä.

 2. Vastaavien työnjohtajien jaksamisesta ei yhdessäkään rakennusliikkeessä jonka palveluksessa olen ollut välitetä mitenkään. Edes sairaana ei voi olla poissa työmaalta,koska ylemmät esimiehet eivät sitä mahdollista. vuosilomat jää aina pitämättä,tai ne saa pitää muutaman päivän jaksoissa. Vasta kun mestari on niin huonossa kunnossa että hän tarvitsee sairaalahoitoa, niin esimiehet herää tilanteeseen ja mestarista tulee huono mies kun hän ei kestä painetta.

 3. Isommat rakennusliikkeet välittävät jaksamisesta järjestämällä palveluita, pienet rakennusliikkeet antavat tukea itse.
  Jaksaminen riippuu työmaasta: organisaatio, aikataulu, työmaan vahvuus ja työilmapiiri.

 4. Suuri osa tietämistäni mestareista käyttää joko masennus- tai verenpainelääkkeitä. Itse en vielä, olen sen verran vähän aikaa alalla ollut

 5. Olen vastaavan tj:na kahdeksatta vuotta ja kaikkein pahimpana olen pitänyt töiden jatkuvaa keskeytymistä.Vastaava on tavallaan kaikkien tavattavissa kaiken aikaa.Muutettiin pari vuotta sitten työmaan käytäntö niin, että esim. vierailijat joutuvat ilmoittamaan tulostaan kaksi päivää aikaisemmin, Työmaan portilla kyltti jossa asiasta kerrotaan.Sähkölukot koppeihin ovat myös loistava tapa pitää ulkopuoliset poissa häiritsemästä työtä.Vielä kun saataisiin aliurakoitsijoiden työnjohtajat johtamaan töitä, eikä niin että nokkamiehet yrittävät hoitaa heille kuulumattomia töitä.
  Urakkasopimuksiin kannattaa kirjata sellaisa asioita mitkä helpottavat työmaan / vastaavan leiviskää….soppariin voit kirjata lähes mitä mieleen tulee ja aliurakoitsija hinnoittelee pyytämäsi asiat.On oma asiasi haluatko, että työnantajasi maksaa näistä asioista aliurakoitsijalle vai hoidatko itse saamatta lisäkorvausta.
  Välillä hiukan ihmettelen kirjoituksia, joissa arvostellaan työmaiden huonoa osaamista ja työmoraalia….jos näin on niin miksi valvojat, työpäälliköt, tuotantopäälliköt,aluejohtajat ym. eivät puutu asioihin????Vielä huonompaa johtamista on olla puuttumatta!!!
  Kun pitää mielessään, että hankkeesee kuuluu rakennuttaja, laskenta, suunnittelu, hankinta ym. niin ymmärtää, että vastaava ei vastaa kaikesta yksin.Tuon muistaisivat kaikki muutkin hankkeen osapuolet;)Ja muistakaa, että 90% kustannuksista määräytyy hankesuunnitteluvaiheessa!

 6. Hei nimetön. Valitettavasti hankintapuoli on harvoin valmis maksamaan aliurakoitsijoiden työnjohdosta. Ensimmäisenä ollaan aina tinkaamassa, niin voit olla varma, että ensimmäinen asia mistä aliurakoitsija tarjouksessaan tinkii on aliurakoitsijan oma työnjohtaja ja tälle tulevat kilometrikorvaukset, jos työ on sellainen että nokkamies ei kykene työtä hoitamaan. Lisäksi yleensä työmaan työnjohdolla on VELVOLLISUUS huolehtia siitä, että aliurakoitsijat pääsevät aloittamaan työt sovittuna aikana sovitussa paikassa. Lisäksi urakkarajoista huolehtiminen on erittäin tärkeää. Luultavasti myös työmaat on alimitoitettu, koska kaikki henkilöstökustannukset ovat aina ylimääräisiä ja pois yritysten voitosta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat