Kokeile kuukausi maksutta

Virolaisyhtiö urakoi yhdeksän puukerrostaloa Riihimäelle

Kiinteistörahastoyhtiö Icon rakennuttaa Riihimäen vanhan lasitehtaan alueelle yhdeksän puukerrostalon alueen.

Kuva: Visiomo
Kuuntele juttu

Hanke sisältää yhteensä 9 kerrostaloa, joihin tulee 324 asuntoa. Talojen yhteispinta-ala on 13500 neliömetriä. Pääurakoitsijaksi on valittu virolainen Astel Modular oü.

”Olemme Virossa ja Ruotsissa vankka toimija, mutta haemme nyt markkinaa lisää Suomesta. Meillä on 230 hengen yritys ja modernit moduulitehtaat”, Astel Modularin toimitusjohtaja Raul Kinks toteaa Iconin tiedotteessa.

Asuntojen lisäksi alueelle rakennetaan paviljonkialue, joka on asukkaiden yhteisessä käytössä. Paviljongissa voidaan järjestää juhlia, kisastudioita, lasten syntymäpäiviä sekä grillijuhlia. Lisäksi pihapiiriin tulee rantalentopallokenttä ja ulkosalimahdollisuus.

”Maailmalla kasvava trendi on asumisen yhteisöllisyys ja yhteiskäyttötilat. Tässä hankkeessa on edustettuna ekologisuus ja yhteiset ajanviettomahdollisuudet omassa pihapiirissä”, hankkeen arkkitehti Antti Saravuo Visiomo oy:stä kertoo.

Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisen vaiheen talot rakentuvat jo tämän vuoden aikana. Toisen vaiheen rakentaminen aloitetaan ensimmäisen vaiheen myynnin mukaisesti, ja kokonaan hankkeen on määrä olla valmis vuosina 2020–2021.

Icon perustelee hanketta omasta näkökulmastaan sillä, että Riihimäki on kahden Suomen päätalousalueen välinen radanvarsikaupunki.

”Sijoitamme pääkaupunkiseudulle, ja sitä Riihimäki edustaa, sillä täältä kuljetaan kasvavasti töihin Vantaalle ja Helsinkiin. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä uudistuotantoasunnot ovat täällä puolet edullisempia kuin esimerkiksi Vantaan Tikkurilassa ja 70 prosenttia edullisempia kuin Helsingin keskustassa”, Iconin toimitusjohtaja Markus Havulehto sanoo.

”Pelkästään meidän juna-asemaa käyttää päivittäin jopa 8000 ihmistä, ja valtaosa heistä kulkee pk-seudulle töihin. Trendi on kasvava, sillä Tikkurilan työssäkäyntialueen saavuttaa jopa alle puolessa tunnissa”, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo.

Icon mainostaa tulevien asuntojen olevan edullisia myös Riihimäen hintatasossa.

”Näihin syntyy Riihimäen edullisimmat huoneistoneliöt, kun verrataan muuhun uudistuotantoon. Tavoitteena on lisäksi, että hoitovastike olisi kaksi euroa neliötä kohti kuukaudessa, mikä on noin 50 prosenttia edullisempi hinta kuin uudistuotannossa yleensä”, Havulehto sanoo.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Virolaisyhtiö urakoi yhdeksän puukerrostaloa Riihimäelle”

  1. Ennusteeni noin kolmen vuoden takaa alkaa toteutua. Jos puukerrostalorakentaminen alkaa ottaa tuulta Suomessa, se ei työllistä kotimaisia rakentajia tai rakennustuoteteollisuutta. Sen sijaan työllistyvät Baltian kollegat. Tämä oli kohtuullisen helppo nähdä, kun katsoi Baltian maiden tehokkuutta ja paikallisen puutuotealan raketin lailla kasvavia vientilukuja.

  2. 90 % muutenkin rakentajista on baltian kollegoita.

  3. Suomalaiset firmat jäävät jälkeen tästä puutalobuumista. Ketteryys puuttuu ja ilmeisesti mentaliteetti on sellainen että ei uskalleta tai liian hitaasti edetään

  4. Suomi tulee jälkijunassa puukerrostalorakentamisessa. Liian halpaa ja nopeaaako?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat