Kokeile kuukausi maksutta

Cramo listaa Adapteon Tukholman pörssiin

Konevuokraamo Cramon hallitus on hyväksynyt jakautumissuunnitelman Siirtokelpoiset tilat -liiketoiminnan (Cramo Adapteon) eriyttämiseksi uuteen pörssilistattavaan yhtiöön.

Suunnitelman mukaan Cramo jakautuu siten, että kaikki yhtiön Siirtokelpoiset tilat -liiketoimintaan kuuluvat varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle uudelle itsenäiselle yhtiölle, jonka nimeksi tulee Adapteo oyj. Adapteon osakkeet on tarkoitus hakea kaupankäynnin kohteeksi Tukholman pörssin päämarkkinalle. Cramon osake on listattu Helsingin pörssin päämarkkinalle.

Cramon Kone- ja laitevuokrauspalvelut -liiketoiminta jäisi jakautumisessa nykyiseen yhtiöön. Adapteolla olisi aluksi sama omistajarakenne kuin Cramolla, eikä yhtiöiden välillä olisi ristiinomistuksia.

Cramo suunnittelee järjestävänsä jakautumista koskevan ylimääräisen yhtiökokouksen arviolta 17. kesäkuuta. Jakautumissuunnitelman mukainen suunniteltu täytäntöönpanopäivä on 1. heinäkuuta.

Myös toinen suuri suomalainen konevuokraamo Ramirent on luopunut siirtokelpoisten tilojen liiketoiminnastaan. Ramirent myi kyseisen liiketoiminnan ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiö Procuritas Capital Investors VI:lle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramo listaa Adapteon Tukholman pörssiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat