Helsinki esittää isoa konsortiota Jätkäsaaren Palvelukorttelin kehittäjäksi

Helsingin kaupunki esittää Länsisataman Jätkäsaaren niin kutsutun Palvelukorttelin varaamista peräti 14 organisaation muodostamalle konsortiolle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan tiistaina 26. helmikuuta.

Kuva: Arkkitehdit NRT

Tavoitteena on, että alueen kumppanuuskaavoituksena laadittava asemakaavaluonnos valmistuu keväällä 2019 ja kaavaehdotus on käsittelyssä alkuvuodesta 2020. Alueen rakentaminen voisi alkaa asemaakaavan tultua lainvoimaiseksi, aikaisintaan syksyllä 2020.

Konsortion rakennuttajakumppanit ovat YIT, Asuntosäätiö, A-Kruunu, NAL Asunnot sekä Saraco D&M. YIT:lle alueen rakennusoikeudesta kuuluisi noin puolet. Lisäksi konsortiossa on mukana yhdeksän palvelukumppania: 24 Rental Network, Arkkitehtikoulu Arkki, Famifarm, Majoituspalvelu Forenom, HOK-Elanto, Liikennevirta, Mehiläinen, Toughbyte ja City Dev Labs.

Konsortion laatima palvelukorttelin konseptisuunnitelma ”Jätkän Messi” perustuu yhteisöllisyyden ja eri-ikäisten kaupunkilaisten eloisan vapaa-ajan sekä sujuvan arjen ja asumisen mahdollistamiselle.

Kortteliin sijoittuu suunnitelman mukaan hotelli, päiväkoti, päivittäistavarakauppa ja ravintoloita sekä korkotukilainoitettuja vuokra-asuntoja (A-Kruunu), nuorisoasuntoja (NAL Asunnot), asumisoikeusasuntoja (Asuntosäätiö), ryhmärakennuttamalla toteutettavia hitas-omistusasuntoja (Saraco) sekä vapaarahoitteisia asuntoja (YIT).

”Yhteisöllinen korttelitalo kaiken keskipisteessä täydentää asukkaiden vapaa-aikaa ja yhdistää korttelien eri-ikäiset käyttäjät. Monipuolisten asumisen ja kaupallisten palveluiden lisäksi palvelukorttelissa lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki tarjoaa kaupunkilaisille esimerkiksi iltapäivä- ja iltatoimintaa. Mielenkiintoisena innovaationa korttelitaloon sijoittuu uudenlainen ammattimaisesti hoidettu kaupunkiviljelytila”, YIT:n maanhankintapäällikkö Mikko Pätynen sanoo tiedotteessa.

Kaupunki haki Jätkäsaaren palvelukortteleille toteuttajaa ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn avulla keväällä 2017, jonka jälkeen osapuolet ovat tarkentaneet korttelisuunnitelmaa ja neuvotelleet korttelin varausehdoista.

”Korttelitalon ja Arkkitehtuurikoulu Arkin ympärille syntyy varmasti aivan uudenlaista, kaikkia jätkäsaarelaisia rikastuttavaa kaupunkielämää”, projektinjohtaja Outi Säntti Helsingin kaupungilta toteaa.

Palvelukortteli sijaitsee maantieteellisesti keskellä Jätkäsaarta. Idässä ja etelässä alue rajautuu Hyväntoivonpuistoon, pohjoisessa Länsisatamankatuun ja lännessä Atlantinkatuun. Korttelissa on kaksi suojaisaa sisäpihaa sekä elävä, torimainen tapahtuma-aukio, jolle liiketilat, kylätalo ja Arkkitehtuurikoulu Arkki avautuvat.

Jätkäsaaren palvelukortteliin suunnitellaan myös Suomen edistyksellisintä kaupunkiliikkumisen palvelukeskusta, josta jätkäsaarelaiset voivat valita aina kulloiseenkin tarpeeseensa sopivimman kulkuneuvon. Kortteliin sijoittuvasta keskuksesta löytyvät autojen sähkölatausmahdollisuus, yhteiskäyttöautoja sekä pyörien itsehuoltotilat. Katutasolle taas on sijoitettu kaupunkipyörät sekä pyörätelineet lyhytaikaiseen lukitsemiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki esittää isoa konsortiota Jätkäsaaren Palvelukorttelin kehittäjäksi”

Vastaa