Honkarakenteelta hirsikoulut Reisjärvelle ja Äänekoskelle

Honkarakenne on toimittanut hirsiset koulurakennukset Pohjois-Pohjanmaan Reisjärvelle ja Äänekoskelle Keski-Suomeen.

Äänekosken koulu. Kuva: Honkarakenne

Reisjärven uusi koulu rakennetaan 240 oppilaalle. Koulun kerrosala on 1919 neliömetriä ja kokonaiskustannus on 3,2 miljoonaa euroa. Äänekosken Koiviston koulurakennus on 100 oppilaalle tarkoitettu 1200 kerrosneliön kokoinen koulu.

Reisjärvellä päätös rakennusmateriaalista syntyi kuntatasolla. Uusi koulu päätettiin rakentaa hirrestä, kun useammassa pienemmässä koulussa ilmeni sisäilmaongelmia.

”Reisjärvellä terveiden tilojen ja puhtaan sisäilman takaaminen lapsille ja nuorille on kirjattu kuntastrategiaan. Koulun rakennusmateriaali oli määritelty jo kilpailutusvaiheessa”, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen kertoo tiedotteessa.

Äänekosken koulu toteutetaan sääsuojan alla

Äänekosken Koiviston koulun rakentaminen alkoi viikon 9 alkupuolella. Opinahjo toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana ja rakennetaan painumattomasta hirrestä sääsuojan alla. Vaikka hirsien kastuminen työmaalla ei Honkarakenteen mukaan ole kriittistä, Äänekosken koulun rakennusurakassa on haluttu minimoida sään vaihteluista aiheutuvat riskit ja varmistaa rakentamisen laatu.

”Kokonaan huputettuna rakennetuissa kohteissa rakennusmateriaalit eivät missään vaiheessa pääse kastumaan, mikä luonnollisesti minimoi ristit.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkarakenteelta hirsikoulut Reisjärvelle ja Äänekoskelle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi